Foto 1 - Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci

Gramaj ingrediente:

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 150g zahar (cine vrea mai dulce poate pune si mai mult)
  • 600g branza de vaci (era putin cam apoasa)
  • 50g gris
  • 30g faina
  • 50g stafide
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • zahar pudra vanilat
  • ulei
  • 3 oua
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

  1. Se desfac foile de placinta si se pun cate una pe masa, una in stanga si una in dreapta. 
  2. Se ung cu ulei si deasupra lor se pune o alta foaie de placinta care la randul ei se unge cu ulei si tot asa pana se termina foile de placinta. 
  3. Vor iesi doua placinte. 
  4. Intr-un castron se pune branza, se amesteca cu grisul, faina, stafidele, zaharul, zaharul vanilat, ouale si coaja rasa de lamaie. 
  5. Se amesteca bine si se pune in parti egale peste foile de placinta. 
  6. Se intinde uniform peste foi, se ruleaza, se pune in tava unsa cu ulei, se ung si ele pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor. 
  7. Dupa ce s-au copt se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra vanilat, iar cand se racesc se taie.



Pentru a putea comenta la reteta "Placinta cu branza de vaci" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Placinta cu branza de vaci". Adauga-l tu pe primul...