Retete culinare din categoria Dulciuri

Mere umplute cu arpacas si fructe uscate
Mod preparare: Se fierbe arpacasul circa o ora in apa multa, se scurge si se pune deoparte.Se spala merele, se taie capacelul, se scobesc cu grija, iar miezul se taie cubulete.Se caleste in margarina si se stinge ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Gogosi
Mod preparare: Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.Intre timp se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma cu un praf de zahar tos si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA
Mod preparare: Intr-o tava mare(cca 28/42), se pune hirtie de copt,se lasa.Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul sau zeama de lamaie.Se bate din nou, pana cand se intareste din nou, iar zaharul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Strudel cu mere, migdale si stafide
Mod preparare: Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Braduti pentru mosul
Mod preparare: Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele.Rezulta un aluat numai bun pentru sprita ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Minitarte cu cirese
Mod preparare: Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.Din o cana cu zahar si o cana cu apa fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Crema de zahar ars cu dovleac
Mod preparare: Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Profiterol
Mod preparare: Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulada cu nuci si miere
Mod preparare: Se bat ouale intregi, impreuna cu zaharul, mierea si coaja de lamaie rasa, pana se obtine o spuma. Se adauga grisul si nucile date prin masina. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Prajitura cu ananas
Mod preparare: Se prepara un blat din cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri de zahar.Se adauga galbenusurile si faina,coaja de lamaie si portocala, praful de copt stins cu lamaie si se mixeaza bine.Intr-o tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute