Retete culinare din categoria Dulciuri

Prajitura cu orez si branza de vaci
Mod preparare: Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, laptele, zeama de lamaie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Inghetata de vanilie rapida si usoara
Ingrediente: crema custard, frisca lichida,
Mod preparare: Amesteca crema custard cu frisca lichida.Toarna compozitia obtinuta intr-un vas si pune-o la congelator pentru 90 minute, pana ce incepe sa inghete pe margini.Scoate-o din congelator, amestec-o cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Prajitura Bounty
Mod preparare: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul si laptele. La final am adaugat faina, cacao, praf de copt, toate impreuna si cernute prin sita. Am intins bine compozitia ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chec economic cu portocale
Mod preparare: Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor (2-3min cu mixerul). Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfarsit nuca, stafidele si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura Tiramisu
Ingrediente: piscoturi, ou, mascarpone, zahar, cafea, cacao,
Mod preparare: Se separa ouale, albusul se bate spuma tare. Se freaca galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat la albus. Se amesteca apoi compozitia cu mascarpone, pana se obtine o pasta.Intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pandispan cu visine si glazura de capsuni
Mod preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul bine, se adauga galbenusurile frecate cu putina sare, se aduaga uleiul si la sfarsit se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Clatite cu Nutella si banane
Mod preparare: Galbenusurile se bat impreuna cu esentele, praful de sare, coaja de lamaie, untul moale si 50 ml lapte. Se adauga faina treptat si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Subtiem cu restul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Minciunele
Mod preparare: Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smantana si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pana se face un aluat nu trebuie sa fie lipicios.Se taie alautul in doua parti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chec cu ciocolata si nuca de cocos
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 170gr.Se unge bine cu unt o forma de chec si se presara cu faina, pentru ca stratul sa fie uniform.Se intoarce cu gura in jos si se loveste cu palma.Se pune faina impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Bezele
Ingrediente: oua, zahar,
Mod preparare: Albusul si zaharul se pun intr-o craticioara pe foc.Se amesteca cu telul para pana se topeste zaharul si atinge temperatura de 80-90 grade. Compozitia se bate la robot (mixer).Cand a devenit ferm ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute