- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Dulciuri
Retete culinare din categoria DulciuriMod preparare: Se pune la fiert intr-o oala laptele cu vanilia si 8 linguri de zahar, se lasa sa dea in cateva clocote. Intr-un castron se bat bine ouale, apoi se toarna laptele, putin cate putin, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 35 minute
Mod preparare: Incorporez faina, oul, laptele, esenta, uleiul, apa minerala. Omogenizez pana obtin o compozitie de consisistenta unei smantani groase. Las 10 minute sa se odihneasca. Incing tigaia uns ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mod preparare: Se freaca galbenusurile cu 250 g zahar, se adauga laptele si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa putin, apoi se adauga cacaoa.Se bat albusurile spuma cu 50 g de zahar si cand s-a racorit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mod preparare: Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 4-5 bucati. Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Mod preparare: Se curata fructele de coaja, se taie bananele rondele . Se prepara un aluat moale din faina, lapte, sare si zahar putin asemanator aluatului de clatite. Bananele se trec prin aluat si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Mod preparare: Se separa albusurile, se bat spuma tare, se pune treptat zaharul si cu zaharul vanilat, se amesteca bine, se pune treptat faina, galbenusurile, apoi coaja de lamaie rasa. Compozitia se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamaia pana ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min) si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Intre timp punem cuptorul la 180 de grade sus si jos, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Din faina, ou si apa se framanta un aluat ca pentru foaia de taitei. Se intinde o foaie mai groasa, cam de un deget; pe jumatate din ea se pun gramajoare de mac oparit cu apa fiarta cu zahar.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ouale de albusuri, se bat albusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
zahar,
nuca macinata,
ulei,
cacao,
faina,
apa,
praf de copt,
stafide,
gem,
lamai,
glazura,
margarina,
Mod preparare: Am amestecat cu mixerul toate ingredientele.Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45 de min la foc mediu.Din 3 linguri de apa, 3 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 3 linguri de margarin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
|
Intra in cont
|