Retete culinare din categoria Dulciuri

Prajitura cu visine
Mod preparare: Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt.Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins pentru cca 20 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Tort  lapte de pasare
Mod preparare: Diametrul tortului de 22 cmBlatul: Mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt dam la cuptor la foc mijlociu. Blatul pregatit il taiem orizontal in 2 parti egale.Crema: Gelatina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Tiramisu
Mod preparare: Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se dizolva complet si iau o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cozonac cu rahat
Mod preparare: Se amesteca drojdia cu 1-2 polonice de lapte si cateca linguri faina si se lasa la dospit.Se fierbe restul de lapte cu zaharul si aromele, apoi se raceste putin.Faina se pune intr-un vas cu laptele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 ore
Prajitura cu krantz
Mod preparare: Se pregateste blatul obisnuit, se coace la foc mic. Cand se raceste se taia in doua.Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciocolata de casa
Mod preparare: Intr-o oala cu fund dublu se amesteca 250 g margarina si 1 kg de zahar, totul la foc mic sa nu se lipeasca.Stafidele se inmoaie in 100 ml lapte fierbinte si se lasa 30 min.Separat se cerne laptele pra ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tarta cu mere
Ingrediente: mere, unt, oua, zahar pudra, praf de copt, ulei, faina,
Mod preparare: Se framanta faina cu praful de copt, uleiul si un ou. Se intinde cu vergeaua o foaie rotunda, care se asaza intr-o forma de tarta, unsa. Peste aluat se pun merele curatate si taiate felii. ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Sorbet de lamaie
Mod preparare: Se bate spuma tare albusurile.Se face un sirop din zahar si apa, la foc potrivit, pana ce zaharul s-a topit si lichidul a ajuns la punctul de fierbere.Se toarna siropul in fir subtire peste albusuri, ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Poale in brau
Mod preparare: Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata. Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Tort cu biscuiti si budinca
Mod preparare: Se prepara budinca dupa instructiunile de pe pachet, adaugandu-se in plus esenta de rom si zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit, se monteaza tortul, se pune cate un strat de biscuiti si cate unul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute