- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Dulciuri
Retete culinare din categoria DulciuriMod preparare: Aluatul:Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pune toata faina deodata si se mai mentine putin pe foc amestecand repede cu o ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se fierbe laptele cu 200 gr zahar, apoi se raceste. Gelatina se pune in apa rece la foc mic, mestecand mereu pana se dizolva, apoi se da la rece. Intre timp separi ouale. Albusurile se bat ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel.Galbenusurile amestecate cu zaharul, le amestecam pana se mai dizolva zaharul.Peste gablenusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
faina,
drojdie,
zahar vanilat,
zahar,
oua,
coaja de lamaie,
ulei,
apa minerala,
budinca de vanilie,
budinca de ciocolata,
lapte,
Mod preparare: Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca un pic.Dupa ce a dospit adaug zahar vanilat, zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestec ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul, se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul.Se toarna faina sarea, se framanta, intre timp ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
faina,
margarina,
zahar,
galbenusuri oua,
praf de copt,
smantana,
oua,
nuci macinate,
cacao,
gem de caise,
Mod preparare: Pentru alut, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se intinde o foaie subtire, care se aseaza in tava, peste care se pune gemul.Pentru blat procedati astfel:Bateti spuma albusuril ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pana se omogenizeaza. Se rotunjeste acest aluat si se pune in frigider. Restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Ingrediente:
pachet de foi de placinta,
zahar,
branza,
gris,
faina,
stafide,
zahar vanilat,
zahar pudra,
ulei,
oua,
coaja rasa de lamaie,
Mod preparare: Se desfac foile de placinta si se pun cate una pe masa, una in stanga si una in dreapta. Se ung cu ulei si deasupra lor se pune o alta foaie de placinta care la randul ei se unge cu ulei si tot ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Mod preparare: Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa apoi o jumatate de ora la frigider.Aluatul se imparte apoi in trei bucati.Din doua bucati si se intinde o foaie care se pune intr-o tav ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Mod preparare: Se pun la foc in cratita, margarina si cacao, laptele si zaharul se incorporeaza ciocolata cand e calda compozitia (asta este sosul).Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga faina si praful de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
|
Intra in cont
|