- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Dulciuri
Retete culinare din categoria DulciuriMod preparare: Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus care risca sa se piarda in anonimat. A rezultat, vorba cantecului, more "sweets for my sweet".Iti ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ingrediente:
faina,
drojdie proaspata,
zahar,
lapte,
unt,
ou,
coaja de lamaie,
zahar vanilat,
magiun,
rom,
mac,
pudra,
Mod preparare: Se cerne faina intr-un castron mare si se face la mijloc o gropita in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in lapte, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se presara deasupra ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
oua,
zahar,
faina,
praf de copt,
fructe de padure,
untura,
bicarbonat,
zeama de fructe de padure,
unt,
budinca vanilie,
lapte,
Mod preparare: Blatul 1:Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pana se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.In cuptorul dinainte incalzit la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Din oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit. Intre timp se face o budinca de vanilie din cele 2 plicuri, dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
oua,
zahar,
faina,
esenta de rom,
coaja de lamaie,
zahar vanilinat,
crema de alune,
frisca,
cacao,
margarina,
lapte,
Mod preparare: Se separa ouale:in albusuri se pune zaharul si putina sare,apoi se bate spuma, iar galbenusurile se bat bine cu zaharul vanilinat,esenta si coaja de lamaie pana devine ca o crema.Dupa ce bati spuma ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mod preparare: Drojdia se faramiteaza in 100 ml lapte caldut si se lasa la plamadit cam 10 minute. Dupa aceasta se adauga faina zaharul, ouale si galbenusurile, sarea si laptele caldut adaugat treptat si se fac ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
zahar,
apa minerala,
ulei,
gem de prune,
cacao,
nuca de cocos,
praf de copt,
faina,
lamaie,
stafide,
arome,
rahat,
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele solide (zaharul, cacaoa, nuca de cocos si coaja de lamaie).Se pune apa intr-un castron.Se adauga aromele (esenta de rom, vanilie...) si uleiul si se mixeaza cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Mod preparare: Se face un aluat care se lasa la frigider jumatate de ora.Intr-un bol se pun 7 oua, 5 galbenusuri, zeama de la porocala si lamaie, coaja de lamaie si zaharul si se bat pana se omogenizeaza.Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, sare) se cern impreuna, iar cele lichide (unt topit, lapte, ou, vanilie) se amesteca separat, apoi se omogenizeaza. Se incinge o tigaie, se unge ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ingrediente:
ou,
zahar,
lapte,
praf de copt,
ulei,
cacao,
faina,
alune,
esenta de fistic,
frisca,
dulceata de prune,
dulceata de capsuni,
lamai,
ciocolata,
Mod preparare: Prepararea blatului:Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
|
Intra in cont
|