Retete culinare din categoria Dulciuri

Chec marmorat
Mod preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, un varf de sare si faina putin cate putin (sa nu se formeze cocoloase), si cate putin lapte. Albusurile batute spuma se incorporeaza la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu alune
Mod preparare: Se bat cu mixerul ouale , zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, fulgii de ciocolata si alunele tocate. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Tarta de caise
Mod preparare: Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pana devin o pasta omogena. Se adauga uleiul, apoi praful de copt stins in lapte. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu foi
Ingrediente: unt, lapte condesat, nuca de cocos,
Mod preparare: Untul se bate spuma si se incorporeaza treptat, cate o lingura, laptele condensat caramelizat (are o consistenta foarte groasa si o culoare maronie). Se adauga si nuca de cocos.Se ung cu crema ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema de zahar ars
Ingrediente: zahar, oua, lapte,
Mod preparare: 125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit. Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura
Mod preparare: Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se incorporeaza, pe rand galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.In compozitie adaugat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cozonac usor de facut
Mod preparare: Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Retese
Ingrediente: faina, oua, apa, untura, zahar, unsoare pt prajit,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu faina si se adauga apa, cat sa se poata incorpora toata faina, apoi se framanta bine (ca si aluatul pentru taitei). Se intinde mai apoi o foaie potrivita (cu toate ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Choux, ecler cu crema de ciocolata
Mod preparare: Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare, cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se amesteca energic, pt a nu se forma cocoloase, pana devine o compozitie omogena. Se da deoparte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cozonac Dana
Mod preparare: Se pun la fiert 2 cesti de lapte cu sare, se lasa sa stea 5 minute. In covata se pune putina faina si se toarna cate putin lapte pana se face ca o smantana groasa. Intr-un castron se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute