Retete culinare din categoria Dulciuri

Prajitura cu mac si fructe
Mod preparare: Se fierbe macul in lapte 5 minute si se pune la racit.Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos se adauga galbenusurile pe rand frecand in continuare, se aduaga praful de copt dizolvat in putin su ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Prajitura Cehoslovaca
Mod preparare: Blat: 4 galbenusuri se freaca cu 300 gr zahar praf, 10 linguri apa rece, puse pe rand. 100 gr nuci macinate se amesteca cu 200 gr faina si 1 praf de copt. Se bat albusurile spuma, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Cosnulete de post
Mod preparare: Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile specificate mai sus . Coca astfel rezultata se lasa la rece 10-12 ore. Apoi se impart ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Cornulete cu nuca
Mod preparare: Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de ingrendiente si se adauga drojdia crescuta framantandu-se un aluat. Se lasa la dospit acoperi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Tortul reginei Mary
Mod preparare: Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Panna Cotta
Mod preparare: Punem gelatina in laptele receFrisca si zaharul se pun intr-un ibric si se lasa la foc mic pana se incalzesc.Cand sunt caldute, se adauga peste frisca si zahar, gelatina cu laptele si esentele, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Colac cu fructe
Mod preparare: Drojdia se dizolva in apa calda, impreuna cu sarea, zaharul si se pun peste faina. Se adauga ouale battue, laptele cald si untul topit si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tort cu crema mascarpone
Mod preparare: Blat: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tort de ciocolata cu frisca si mandarine
Mod preparare: Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea, apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mini tarte cu fructe (pere)
Mod preparare: Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati prietenele cu talentul vostru culinar.Incepem asadar cu aluatul pentru tarta si pentru asta amesteca ...
Complexitate: Medie
Durata: 3 ore