- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Dulciuri
Retete culinare din categoria Dulciuri
Ingrediente:
foi de placinte,
nuci macinate,
pesmet,
lapte,
zahar,
coaja de lamaie,
unt,
apa,
rom,
zeama de lamaie,
Mod preparare: Foaia de placinta se taie in fisii de 6-7 cm latime si cca 40 cm lungime. Se suprapun 2-3 fasii stropite intre ele: fasia de deasupra se unge cu pensula muiata in grasime. La un capat se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
cirese,
amidon,
afine,
zahar,
branza,
unt,
oua,
galbenusuri de oua,
zahar vanilat,
pesmet,
gris,
coaja de lamaie,
sare,
fragi,
zmeura,
Mod preparare: Se pune siropul pe foc, si cand clocoteste, se leaga cu amidonul dizolvat in putina apa. Se adauga fructele si 50 g de zahar, se lasa sa dea in clocot si se pune deoparte sa se raceasca.Se stoarc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
unt,
zahar,
oua,
limoncello,
lapte,
mac,
coaja de rasa lamaie,
faina,
praf de copt,
ghimbir,
sare,
zahar pudra,
zeama de lamaie,
scortisoara,
lamaie,
cuisoare,
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 190?C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec.Intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Am inmuiat untul, apoi am adaugat zaharul, ouale, zaharul vanilat si am amestecat.Dupa aceea am adaugat cacao, faina cernuta si praful de copt si am amestecat mai departe cu mixerul pana la omogenizar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
biscuiti,
lapte,
zahar,
rom,
nuci,
galbenusuri de oua,
zahar vanilat,
mere,
frisca,
unt,
Mod preparare: Se inmoaie usor biscuitii in lapte si se asaza unul langa altul pe un platou dreptunghiular. Se prepara crema: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, migdalele sau nucile tocate, galbenusul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Pentru blat se bat cele 7 albuse spuma apoi se adauga pe rand cate 2 ling. de zahar, se pun galbenusele frecate bine.Se adauga nuca, faina si praful de copt,compozitia se pune la copt.Pentru crema se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Intr-o cratita cu fund dublu se pune ciocolata cu zahar si lapte la topit pe un foc mic se lasa sa fiarba citeva minute si se adauga galbenusele amestecate si se ia de pe foc se adauga margarina si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se curata capsunile, se spala si se scurg de apa. Faina se amesteca bine cu ouale si cu laptele.Se sareaza si se pune atata apa cat sa rezulte un aluat de clatite gros.Capsunile scurse de apa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se inmoaie biscuitii in laptele indulcit amestecat cu romul. Se aseaza unul linga altul pe un platou lung, se presara cu nuci, se asterne un strat de frisca si iar biscuiti, nuci, frisca.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ingrediente:
unt,
zahar,
oua,
esenta de vanilie,
smantana,
faina,
praf de copt,
zahar brun,
scortisoara,
Mod preparare: Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un vas, amesteci faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi adaugi amestecul in compoziti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
|
Intra in cont
|