Retete culinare din categoria Dulciuri

Lapte condensat
Ingrediente: lapte, zahar,
Mod preparare: Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se branzeasca in procesul indelungat de fierbere, grasime de 3,2-3,5%. In procesul fierberii laptele se fierbe ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Merdenele
Ingrediente: faina, sare, otet, apa, unt, branza telemea, gris,
Mod preparare: Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.Se imparte coca in bilute de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pasca moldoveneasca
Mod preparare: Se amesteca intr-un vas toate ingredientele pentru pasca. Separat, se ia o tava care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.Se ia 3/4 din aluat, se intinde bine in tava si se da la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Negrese de post
Mod preparare: Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Negresa cu cocos
Mod preparare: Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale, pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort Schwarzwald
Mod preparare: Blaturile: Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hartie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu latura de 23 cm. Se pun hartiile pe tavi de aragaz, se ung ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de clatite si ciocolata
Mod preparare: Se amesteca ingredientele pt aluatul de clatite si se lasa in repaos 1 ora; se fac apoi clatitele(mi-au iesit 10)Crema: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Laptele si coaja de portocala se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rasturnica cu mere
Mod preparare: Spalam merele, le taiem in doua si le curatam de seminte, apoi le feliem.Ungem tava cu unt, presaram putin zahar si incepem sa asezam feliile de mar.Se mai presara putin zahar si se imprastie stafidel ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura fondanta de ciocolata
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 gradeC.Se pregatesc formele astfel : se unge fiecare forma cu unt/margarina topit(a), apoi se introduce la congelator pana ce s-a intarit stratul de unt.Se scot si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Salam de biscuiti
Mod preparare: Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se taie rahatul cubulete , smochinele bucatele cam cat stafidele, stafidele se pun asa cum sunt, nucile se taie bucatele cu cutitul si toate ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore