Retete culinare din categoria Dulciuri

Tort cu fructe
Ingrediente: smantana, zahar, gelatina, biscuiti, fructe,
Mod preparare: Cele 3 linguri de gelatina se pun la inmuiat timp de 30 minute intr-o jumatate de pahar cu apa fiarta si racita. Biscuitii se maruntesc, insa nu foarte marunti, se pot lasa si bucati mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de ciocolata cu fructe
Mod preparare: Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua. Bateti ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Baclava
Mod preparare: Intr-o tava mijlocie emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Tort de cozonac umplut cu crema chantilly
Mod preparare: Cozonacul pandoro este un cozonac specific italian care se gaseste in supermarket.Eu l-am taiat in mai multe felii 5-6 eliminand partea de sus pe care am pastrat-o inchisa bine in frigider ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Tort diplomat
Ingrediente: oua, zahar, frisca lichida, gelatina, fructe,
Mod preparare: Am separat galbenusurile de albusuri, albusurile le-am batut cu teleul si cu 6 linguri de zahar foarte bine pana au devenit tapene si le-am bagat la frigider.Am mixat frisca si am bagat-o si pe ea la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Prajitura Milky Way
Mod preparare: Pentru blat: Separati ouale, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si bateti in continuare, adaugati galbenusurile, faina, praful de copt si cacao, amestecand usor.Coaceti aluatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura ieftina si rapida
Mod preparare: Untura, ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Prajitura krantz
Mod preparare: Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.Crema: se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece.250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe fo ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu branza de vaci
Mod preparare: Pt coca: se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se lasa sa se topeasca zaharul, intre timp se prepara branza.Apoi se adauga la coca uleiul, bicarbonatul, vanilia, romul si la capat faina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort de biscuiti cu cafea
Mod preparare: Biscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul. Separat, se face un sirop gros din esenta de cafea si zahar. Dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute