Retete culinare din categoria Dulciuri

Briose de ciocolata
Mod preparare: Intr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un alt vas se amesteca oul cu Caribbean Twist Shaken Pina Colada si untul cu ciocolata.Separat, se amestec ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute
Tiramisu (din comert)
Mod preparare: Se pregateste prajitura cum scrie pe pachet. Cand se face crema, se adauga si un plic crema instant caramel si la sfarsit, un plic de stafide puse la inmuiat in rom. Blatul se taie in doua s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort de ciocolata amaruie
Mod preparare: Incazleste cuptorul la 180 grade C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Gogosi spirale
Ingrediente: faina, lapte, drojdie, zahar, sare, ulei, zahar farin,
Mod preparare: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa gust. Se lasa la crescut, apoi se portioneaza si se formeaza fitile care se impletesc. Dupa ce spiralele au crescut, se pun la prajit i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Grapefruit rosu in sos caramel
Mod preparare: Cele 3 buc de grapefruit se curata bine de coaja, inclusiv de pielita alba-amaruie si se taie rondele.Separat se pune zaharul la caramelizat.Cand incepe sa se caramelizeze se toarna putin cate putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Clatite americane
Mod preparare: Se topeste margarina. Se amesteca iaurtul, ouale, faina, praful de copt si sarea.Se ia cam 1 dl aluat pentru fiecare clatita, sa se obtina o clatita pe jumatatea dimensiunii unei clatite normale ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tort de ciocolata
Mod preparare: Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta. Separat se bat ouale cu 2 linguri faina, care se incorporeaza mai apoi in compozitie. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Prajitura Noire
Mod preparare: Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie.Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Baclava de casa
Mod preparare: Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusul, de asemenea, cu 10 linguri de zahar.Se amesteca apoi albusul cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Chec
Mod preparare: 1. Se separa albusul de galbenus. 2. In albus se pune putina sare si se bate spuma (tare), dupa care adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. 3. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora