Retete culinare din categoria Dulciuri

Prajitura cu nuca si frisca Florina
Mod preparare: Blatul: 6 galbenusuri se freaca cu 1 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 100 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Baclava
Mod preparare: Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 20 minute
Prajitura cu aluat ras
Mod preparare: Se freaca oule cu zaharul pina se topeste si devine o crema albicioasa, se adauga uleiul ca la maioneza, putin cate putin, se adauga praful de copt stins. Coca se imparte in doua: trei sferturi s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta de fructe
Mod preparare: Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa se bata.In spuma rezultata se adauga treptat apa si faina amestecata ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Cupe Paradis
Mod preparare: In cupe sau pahare aranjam fructele.Pentru crema de gris punem 400 ml lapte la fiert. In momentul in care laptele fierbe adaugam grisul amestecat cu 100 ml lapte. Lasam sa fiarba la foc mic ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Clatite
Ingrediente: oua, faina, lapte, zahar vanilat, sare, ulei,
Mod preparare: Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort minune
Mod preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de apa, amestecand continuu praful de copt stins cu zeama de lamaie si vanilia.Se lasa un sfert de ora sa se odihnesca, apoi se ...
Complexitate: Mare
Durata: 1 ora si 30 minute
Tiramisu de casa
Ingrediente: mascarpone, oua, zahar, savoiardi, cafea,
Mod preparare: Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul. Uniti mascarpone si amestecati cu mare atentie, trebuie sa-l amestecati foarte usor si sa ajungeti albusurile batute bine ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Tort de biscuiti
Mod preparare: Budincile se prepara dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa la racit.Se inmoaie biscuitii in laptele fiert cu zaharul vanilat si se aseaza unii langa altii intr-o tava dreptunghiulara.Se aseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Lapte de pasare
Ingrediente: lapte, oua, zahar, zahar vanilat,
Mod preparare: Laptele se fierbe cu 150 g zahar.Albusurile se bat spuma cu telul, adaugand treptat 100 g zahar.Din albusul batut spuma, se iau galuste cu lingura (umezita) si se pun in cratita cu lapte, la felul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute