- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Dulciuri
Retete culinare din categoria Dulciuri
Ingrediente:
faina alba,
zahar tos,
galbenusuri,
unt,
sare fina,
coaja de portocala,
zahar vanilat,
esenta de vanilie,
lapte,
lapte batut,
drojdie proaspata,
ulei,
coaja de lamaie,
esenta de rom,
zahar brun,
Mod preparare: Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi, de la mama si ulterior eu am adaptat-o si imbunatatit-o conform preferintelor familiei mele. Deci ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 m
Ingrediente:
ou,
zahar,
faina,
cacao,
esenta de vanilie,
praf de copt,
margarina,
apa,
esenta de rom,
ness,
visine,
coaja de portocala,
sampanie,
ciocolata cu lapte,
Mod preparare: Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate: albusurile batute spuama tare cu zaharul, la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Crema: 1 ceasca (de cafea) de apa + 20 linguri zahar tos se pun intr-un vas emailat pe foc, amestecand pana se dizolva zaharul si se leaga putin. Dupa 4-5 clocote se adauga 100 gr. cacao ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.trecem la framantarea aluatului: intr-un castron ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ingrediente:
unt,
zahar brun,
zahar tos,
ou,
esenta,
faina,
praf de copt,
scortisoara,
sare,
fulgi de ovaz,
nuci macinate,
Mod preparare: Se mixeaza untul cu zaharul pana devine compozitia ca o crema. Pentru a va fi mai usor se poate aseza castronul cu unt peste un alt castron in care ati pus apa calda, astfel se mixeaza mai usor s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
lapte,
frisca lichida,
oua,
zahar tos,
esenta de vanilie,
inghetata de vanilie,
alune nesarate,
ciocolata amaruie,
zmeura,
zahar pudra,
Mod preparare: Intr-un vas puneti pe foc laptele cu vanilia si incalziti puternic, pana aproape de punctul de fierbere.Separat frecati galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se deschide la culoare si are un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Ingrediente:
budinca de ciocolata,
budinca de vanilie,
jeleu de capsuni,
praf de frisca,
lapte,
zahar vanilat,
praf de copt,
ou,
apa,
banane,
kiwi,
cacao,
faina,
zahar,
Mod preparare: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sareGalbenususrile se mixeaza bine cu 5 linguri zahar pana isi dubleaza volumul apoi adaugam apa si cacaoa.Amestecam bine apoi pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ingrediente:
zahar,
ou,
unt,
faina,
nuci macinate,
coaja de lamaie,
rom,
sare,
zahar vanilat,
nuca de cocos,
bomboane colorate,
cateva jeleuri,
frisca,
lapte,
intaritor frisca,
covrigei,
cacao,
Mod preparare: Zaharul se freaca cu untul pana devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 m
Ingrediente:
faina,
zahar,
unt,
drojdie,
sare,
ou,
lapte,
coaja de lamaie,
nuca macinata,
sos de vanilie,
esenta de vanilie,
esenta de rom,
Mod preparare: Facem un aluat din ingrediente si il lasam la dospit 30 de minute.In acest timp ungem un vas rotund de 26 cm diagonala (sau o cratita mai inalta un pic) cu unt si tapetam cu faina. Amestecam ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Ingrediente:
branza,
gris,
faina,
zahar,
zahar vanilat,
coaja de portocala,
ou,
sare,
ulei,
smantana,
dulceata de capsuni,
Mod preparare: Samesteca branza cu zaharul, grisul si faina.Se bat ouale cu sarea si se toarna peste primul amestec.La sfarsit adaugam razatura de portocale.Se pune uleiul la incins.Cu lingura se ia din compozitie ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
|
Intra in cont
|