Retete culinare din categoria Dulciuri

Mazurca
Ingrediente: oua, zahar pudra, faina, nuci, stafide, unt,
Mod preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si stafidele. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia, apoi se toarna intr-o tava tapetat ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tort cu crema si fluturasi de ciocolata
Mod preparare: Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine cu mixerul pana devin o spma alba tare,Galbenusurile le mixam cu zaharul, cand au devenit crema adaugam untul topit, amestecam in ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Creme brulee
Mod preparare: Galbenusurile impreuna cu zaharul se fierb pe bain marie pana se ingroasa bine.Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu frisca. Se poate folosi la torturi, prajituri sau ca desert cu fructe.
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute
Ciocolata de casa
Ingrediente: lapte praf, cacao, zahar, margarina, ness, apa, cocos,
Mod preparare: Intr-un bol se pune laptele praf, cacao si margarina. Se amesteca bine iar aparte, intr-un ibric pe foc se pune zaharul cu apa si se lasa pana devine un sirop. Pe urma in acel sirop pe foc s ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Prajiturele pentru copii
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.Se tapeteaza o tava de 12 briose cu cupe de hartie pentru copt.Se bat albusurile spuma.Se adauga praful de copt, sucul de lamaie, esentele si se bat pana se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Cartofi de ciocolata
Ingrediente: oua, migdale, zahar, ciocolata rasa, rom,
Mod preparare: Se freaca un galbenus crud cu 3 galbenusuri rascoapte date prin sita, se adauga 250 gr. migdale curatate si macinate, 250 gr. zahar pisat, 150 gr. ciocolata rasa si o cescuta de rom. Se amesteca ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Turta dulce cu miere si smantana
Mod preparare: Se amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smantana. Se bat galbenusurile si se amesteca totul foarte bine. Se adauga faina si se framanata ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 20 minute
Prajitura speciala cu mac
Mod preparare: Se amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul si branza dulce. Se incorporeaza ouale, laptele si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se adauga si alunele tocate mare.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 10 minute
Cupola cu frisca
Mod preparare: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Pricomigdale
Mod preparare: Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pana ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cate ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute