Retete culinare din categoria Dulciuri

Red velvet cake
Mod preparare: Pentru a prepara aluatul, am batut foarte bine albusurile, in care am incorporat apoi usor crema de oua (obtinuta prin baterea, in prealabi, a galbenusurilor cu 1 ceasca zahar pudra), faina, colorantu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Bomboane Rafaelo
Mod preparare: Mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si cele 2 foi de napolitane maruntite bine-bine.Obtinem o pasta pe care o tinem 30 de min la frigider. ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Tort crocant cu crema de vanilie si visine
Mod preparare: Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50 gr zahar.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece.Se incalzeste cuptorul la 13 ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Gogosi ieftine
Ingrediente: faina, apa, ulei, drojdie, sare,
Mod preparare: Drojdia se inmoaie cu sarea in apa calduta si se amesteca cu faina si uleiul. Se lasa 10 minute si se intinde o foaie subtire, subtire. Se lasa inca 10 minute si apoi se taie dreptunghiuri d ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chec alb cu nuci, rahat si stafide
Mod preparare: Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si la urma faina putin cate putin. Nucile, rahatul si stafidele se tavalesc prin faina, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Taitei cu lapte
Ingrediente: lapte, 60 g taietei, zahar vanilat,
Mod preparare: Cand laptele clocoteste se pun taietei in forma de ploaie, amestecand mereu cu lingura sa nu se lipeasca unii de altii. Taietei se lasa la fiert cca 10 min , amestecand din cand in cand.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Nuga cu miere si lamaie
Ingrediente: foi, oua, zahar pudra, nuci, miere, lamaie,
Mod preparare: Se pun albusurile cu zaharul intr-un vas asezat in alt vas mai mare cu apa fierbinte, pe foc. Se bat cu telul, turnind cite putina miere fierbinte. Se bat pina cind compozitia incepe sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort din biscuiti si nuci
Ingrediente: biscuiti, unt, zahar, oua, cafea, rom, nuci, cacao,
Mod preparare: Se freaca zaharul cu galbenusurile pina ce se albesc. Se adauga untul frecat spuma, o lingura esenta tare de cafea si 50 gr. cacao. Se amesteca bine. Se unge farfuria sau suportul cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Napolitane cu crema caramel
Mod preparare: 250g de zahar se caramelizeaza apoi separat se bat 5 oua cu 200g zahar si se amesteca cu zaharul caramelizat.Apoi se adauga 250 g margarina si se fierbe incet pana se ingroasa.Se adauga 250g biscuiti ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mousse de ciocolata
Mod preparare: Ouale intregi se bat bine cu zaharul pana devin o crema spumoasa; ciocolata se topeste pe baie de aburi, dupa care se lasa la racit; frisca se bate bine pana devine mai tare.Peste crema de oua se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute