Retete culinare din categoria Dulciuri

Rondele caramelizate
Mod preparare: Se pun la fiert apa, laptele, scortisoara si 75 g zahar. Se toarna malaiul "in ploaie" si se lasa sa fiarba 4 minute, amestecand intruna. Se adauga stafidele si se mai lasa sa fiarba inca 3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort Eliza
Mod preparare: Intr-o cratita se amesteca cacao, zahar, apa si se pun la foc mic. Compozitia se amesteca bine pana cand fierbe, apoi se da cratita la o parte si se amesteca pana cand se raceste, iar atunci se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Strudel cu mere
Ingrediente: faina, mere, ou, zahar, drojdie, ulei, scortisoara, stafide,
Mod preparare: Se framanta un aluat ca pentru paine.Merele se spala, curata si se dau pe razatoare, se calesc cu zaharul.Dupa ce s-au racit se intind pe foile de aluat, se fac rulouri, se coc la cuptor la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu albus
Ingrediente: oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt,
Mod preparare: Bateti separat albusurile pana obtineti o spuma tare, adaugand si 2 linguri de zahar. Intr-un castron frecati galbenusurile cu zahar, dupa care adaugati, in ordine: laptele, praful de copt stins ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Sarlota
Mod preparare: Pt crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca,se ia de pe foc,se adauga ciocolata, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Briose vesele
Ingrediente: oua, ulei, sana, faina, praf de copt, zahar, sare, gem, lamai,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si praful de copt cernute, si sarea. Formele de briose se ung cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 160 gradeC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm.Se amesteca untul/margarina cu biscuitii, apoi se pune compozitia in tava, apasand-o pe fundul tavii.Se bate, cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Tort cu fructe
Mod preparare: Pentru blat: Se bate zaharul si cu albusul, apoi adaugam galbenusul urmate apoi de 2 cani de faina, se bat foarte bine. Amestecul obtinut il turnam intr-o forma speciala rotunda sau patrata ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Papanasi
Mod preparare: Se amesteca ouale, branza, esenta, razatura de lamaie si zaharul, iar la urma se adauga faina pana devine compozitia ca un aluat de gogosi. Papanasii ii modelam in forma de inelusi sau bilute ii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa glazurata
Mod preparare: Intr-o zi insorita de primavara, in ciripit de pasarele si miros de corcodusi infloriti, doua buburuze s-au gandit sa-si dezmorteasca aripioarele si si-au dat rendez-vous la o prajitura. Sa depen ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute