Retete culinare din categoria Dulciuri

Lapte cu banane si miere
Ingrediente: lapte, banane, miere, scortisoara, cacao,
Mod preparare: Se pun bananele taiate in bucati in blender si se mixeaza. Se adauga laptele putin cate putin, apoi un varf de cutit de scortisoara si lungurita de miere. Se orneaza paharul cu cacao.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Papanasi cu smantana si dulceata
Mod preparare: Se amesteca branza de vaci cu lingura de gris si un pic de sare.Se adauga apoi ouale si faina.Se amesteca bine si continuam cu bicarbonatul stins si coaja de lamaie rasa.Se amesteca totul bine, pana s ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Clatite
Ingrediente: ou, lapte, faina, zahar, unt, sare,
Mod preparare: Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai pune un pic la lapte, se da la frigider pentru 30 de minute. Dupa care se-ncinge tigaia, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Gogosi pripite dulci
Ingrediente: lapte, unt, faina, zahar, oua, ulei, sare, zahar vanilat,
Mod preparare: Se clocoteste laptele cu 50 gr. unt, putina sare si zahar. Se toarna faina cernuta proaspat. Se amesteca pana ce compozitia se desprinde de marginile vasului. Se da deoparte. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura cu cirese
Ingrediente: ou, zahar tos, faina, apa, esenta vanilie, cirese,
Mod preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si se ingroasa devenind o crema spumoasa. Cele 9 linguri de apa se incorporeaza treptat, amestecand continuu. Apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Parfait cu biscuiti
Mod preparare: Se bat albusurile spuma si se amesteca usor biscuitii rupti in patru. Zaharul se pune la fiert cu cacao si o ceasca esenta de cafea, apoi se da la rece. Untul se freaca spuma, se adauga pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Prajitura cu mere intregi
Ingrediente: mere, gem, unt, zahar, sare, zahar vanilat, ou, faina, cacao, lapte,
Mod preparare: Merele se decojesc si li se scot cotoarele. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune in interiorul fiecaruia un cubulet de unt si doua lingurite de gem iar zaharul se presara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chec cu masline
Ingrediente: ou, faina, sunca, masline, cas, lapte, ulei, drojdie, sare, piper,
Mod preparare: Se bat ouale cu telul, se adauga sare, piper, faina si drojdia si se amesteca bine. Se taie sunca cubulete, se adauga la aluat, se adauga laptele, uleiul, maslinele, casul ras. Se tapeteaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Clatite cu branza dulce si sos de vanilie la cuptor
Mod preparare: Se pregatesc 20 de clatite dupa orice reteta.Se amesteca branza cu 2 galbenusuri, smantana, 3 linguri de zahar si 2 pliculete zahar vanilat, se umplu clatitele si se aseaza in tava.Se bat albusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta cu mere
Ingrediente: foi de placinta, mar, unt, ulei, zahar,
Mod preparare: Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare. Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele si zaharul.Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora