Retete culinare din categoria Dulciuri

Fursecuri arabesti
Ingrediente: oua, apa, ulei, zahar, praf de copt, vanilie, faina,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine.Adaugam faina amestecata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bonet
Mod preparare: Se caramelizeaza zaharul si se tapeteaza cu el o tava de chec.Se amesteca ouale cu zahar, vanilie, rom si coaja rasa de portocala.se adauga cacao cernuta, laptele rece si in final biscuitii dati prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Nutella Cookies
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 190 de grade.Intr-un bol se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un alt bol se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Beijinho
Ingrediente: lapte, margarina, cocos,
Mod preparare: Intr-o oala se pune laptele si margarina se da la foc mic. Cand s-a topit margarina se adauga cocosul mestecand in continu pana cand incepe sa se desprinda de pe oala. Se da la racit.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salam de biscuiti
Mod preparare: Faramitati biscuiti si amestecati cu: nucile, cacaoa si stafide.Laptele il incalziti pe foc impreuna cu untul zaharul si cacaoa. Rasturnati aceasta crema peste biscuiti si amestecati cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cosulete cu ciocolata
Mod preparare: Incalzeste cuptorul la 200 gradeC.Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12 briose.Topeste untul apoi amesteca-l cu zaharul brun si scortisoara. Aseaza o foaie de placinta p ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciocolata de casa
Mod preparare: Se pune la fiert zaharul cu apa si se lasa la fiert cat mai mult, pana cand totul devine de consistenta unei miere de albine ceva spre zaharisire. Se verifica consistenta acesteia cu ajutorul unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciocolata de casa
Ingrediente: zahar, lapte praf, cacao, apa, esenta de rom, unt,
Mod preparare: Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa cateva minute (4-5) pe foc. Se ia de pe foc si se adauga untul (moale si nu topit) amestecand mereu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura de ciocolata cu nuca
Mod preparare: Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma, adaugand zaharul pudra. Ne oprim din mixat atunci cand avem o compozitie "teapana". Adaugam treptat nuca pisata, amestecand de jos i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Checul indragostitilor
Ingrediente: faina, ou, lapte, unt, zahar tos, praf de copt, miere, sare,
Mod preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti la mijloc o adancitura, puneti ouale, laptele si zaharul. Amestecati si adaugati untul, praful de copt, mierea si sarea. Framantati aluatul si lasati-l s ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute