Retete culinare din categoria Dulciuri

Bomboane
Mod preparare: Biscuiti se dau prin masina de tocat si se amesteca cu siropul (apa+zahar+cacao+unt se pun pe foc si le amesteci pana se omogenizeaza) se introduc la frigider.Dupa ce s-a racit se fac guguloaie in ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mere rase in coca de clatite
Mod preparare: Intr-un vas se pun galbenusurile cu sarea, aromele si scortisoara si se amesteca.Se pune apoi uleiul si cca 400 ml lapte si se amesteca.Se pune apoi toata faina si se amesteca bine, cu dosul unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Topping de Ciocolata
Ingrediente: unt, cacao, zahar, lapte,
Mod preparare: Se pune intr-o oala mai mica untul, se da la foc mic pana se topeste dupaia se cerne cacao peste (cernuta usor amestecat intre timp sa nu faca cocoloase) alaturi de restul ingredientelor. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Rulada cu frisca si gem de capsuni
Mod preparare: Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura cu lingura si bati pana se intareste bezeaua.Adaugi galbenusurile, faina, uleiul si praful de ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Savoiardi (biscuiti piemontezi pentru Tiramisu)
Ingrediente: zahar, faina, ou, miere,
Mod preparare: Se bat galbenusurile spuma cu 120 gr. de zahar si 1 + 1/2 lingura de miere.Intr-un alt castron se bat albusurile spuma cu zaharul ramas. Se amesteca in mod delicat crema din galbenusuri cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Cornulete cu nuca
Mod preparare: Cum stim cu totii, foarte frecvent ne raman albusurile dupa ce facem ceva prajitura sau tort la care folosim doar galbenusul, si grijulii din fire, albusurile le depozitam in frigider in asteptarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chec cu rahat
Mod preparare: Se bate iaurtul bine cu uleiul si zaharul, se adauga coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se incorporeaza treptat faina. Compozitia se toarna intr-o forma unsa bine si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Coji de portocale( gem),pentru prajituri, budinci
Mod preparare: Dintr-un kg de portocale, rezulta cam 200-250 g coji.Se aleg portocale cu coaja mai subtire.Cojile de portocale se pun in apa rece (de la robinet).Se lasa 2 zile.In fiecare zi se schimba apa, o data ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Pandispan
Ingrediente: ou, zahar, faina, cacao, zahar vanilat,
Mod preparare: Se iau 2 ligheane in care separam ouale albusul in unu, galbenusul in altul.Galebenusurile le amestecam cu o lingura de lemn adaugand 5 linguri de zahar (125g) si zaharul vanilat pina cand compozitia ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pasca cu smantana
Mod preparare: Se amesteca smantana cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamaie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele.Pe planseta se intinde o bucata din aluat atat cat fundul tavii. Tava s ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore