Retete culinare din categoria Dulciuri

Rulada de napolitana cu ciocolata de casa
Mod preparare: Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul,pana se topeste,apoi cacaoa. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza. Se adauga esentele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Foietaj de mere  cu scortisoara
Mod preparare: Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de 1 cm si se taie in patrate cu latura de cca 10 cm. In mijlocul fiecarui patrat se asaza cate un mar, se ung colturile patratului cu ou, se aduc peste mar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Orez desert de post
Mod preparare: Orezul se alege ,se spala bine de impuritati si se pune la fiert.Cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, stafidele, zaharul vanilat, iar cand incepe sa se lege se adauga sirop in functie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Gogosele Aebleskiver
Mod preparare: Se bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smantana pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga albusul batut spuma, incet.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
IAURT DESERT
Mod preparare: Iaurtul se amesteca cu zahar pudra dupa gust si bucatele de fructe de sezon.Se orneaza cu dulceata dupa gust. Este un desert sanatos si hranitor pentru toate varstele.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Gogosi
Mod preparare: La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa calduta si un praf de sare ca sa obtineti un aluat foarte subtire, ca si cel de clatite.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Budinca de mere
Ingrediente: unt, mere, ou, zahar, lapte,
Mod preparare: Merele se curata si se taie felii subtiri. Se ia painea alba, se taie felii subtiri si se inmoaie in unt topit si se aseaza intr-o forma unsa cu unt, alternand un rand de paine si un rand de mere ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chec Earl Grey
Mod preparare: Se prepara ceai din pliculetele earl grey si se pun in el stafidele si bucatelele de portocala din dulceata. Se lasa la macerat o noapte. A doua zi, se adauga oul, faina si praful de copt. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Marmelada asortata de fructe
Ingrediente: visine, zmeura, coacaze, rosi, gris, zahar,
Mod preparare: Se spala foarte bine toate fructele, fara a le tine prea mult sub apa rece, se curata visinele de samburi si coacazele de codite, apoi se trec toate prin masina de tocat. Se pune 1 kg de zahar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Biscuiti scotieni facuti in casa
Mod preparare: Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina in untul frecat cu sare, fara sa se amestece prea mult. Aluatul rezultat este moale, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora