Retete culinare din categoria Dulciuri

Lemon-Berry Triffle
Mod preparare: Intr-un was de sticla (se vede in poze) se aseaza pe fundul vasului si pe pereti biscuti Nilla. Peste se pune un strat de fructe si apoi un strat de budinca gata preparata. Separat se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Clatite
Ingrediente: faina, ou, lapte, praf de sare, zahar, unt, dulceata,
Mod preparare: Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele.Se mai adauga 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Dulceata de salcam
Ingrediente: flori de salcam, apa, zahar, lamai,
Mod preparare: Se culeg florile de salcam si se lasa pana a doua zi, cand se spala si se scurg. Se fierbe apa cu zaharul, amestecand sa nu se prinda, pana cand are consistenta unui sirop. Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Galuste cu prune
Ingrediente: apa, margarina, sare, gris, faina, ou, prune,
Mod preparare: Apa, margarina si sarea se fierb, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga grisul amestecat cu faina. Cand s-a omogenizat ca o mamaliga, se pun ouale batute, se amesteca, se fac galustele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciocolata  de casa cu alune
Ingrediente: unt, lapte praf, cacao, zahar, apa, vanilie, alune,
Mod preparare: Se pune la foc apa cu zagarul.Cand se formeaza un sirop bine legat seia de pe foc si se adauga untul apoi laptele praf, cacaoa,si se ameste bine sa nu se formeze cocoloase.Se adauga esenta de vanilie ...
Complexitate: Mica
Durata: 6 ore
Briose
Mod preparare: Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Fursecuri cu nuci sau migdale
Ingrediente: nuci, oua, zahar pudra, vanilie,
Mod preparare: Nucile sau migdalele date prin masina de nuci se pun in albusurile batute spuma. Se adauga zaharul si vanilia, se amesteca usor, apoi compozitia se pune intr-o tava de copt unsa cu ceara alba ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Coliva
Mod preparare: Se curata arpacasul de impuritati si se spala bine in noua ape. Se pune la fiert o parte arpacas 5 parti apa intr-o cratita de tuci. Se amesteca in el sa nu se prinda de fund si se lasa sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
CREMA DE ZAHAR ARS
Ingrediente: zahar, lapte, ou, esenta de rom,
Mod preparare: Se pune laptele la fiert. Intre timp se pune 250g de zahar intr-o cratita pe foc la topit, dupa ce s-a topit zaharul luati cratita de pe foc si incepeti sa invartiti de ea pana ce se raceste zaharul s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu visine
Ingrediente: margarina, zahar, ou, praf de copt, faina, visine,
Mod preparare: Zaharul se freaca cu margarina. Se adauga galbenusurile pe rand, praful de copt dizolvat in putin lapte caldut si faina. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie. Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute