Retete culinare din categoria Dulciuri

Clatite
Mod preparare: Se pune intr-un castron ouale,cu aromele, circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de sare, se bat cu un tel se adauga faina si o cantitate mai mica de lapte, se bate pana la omogenizare.S ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Guguluf de criza
Mod preparare: Separam albusurile de galbenusuri.Margarina o topim pe foc mic.Albusurile le batem spuma cu un prag de sare.Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina (100 g) adaugata cate putin.Adaugam apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
CAISE UMPLUTE CU CREMA DE RICOTTA
Mod preparare: Se amesteca branza Ricotta cu iaurtul cu ajutorul unei furculite, se adauga scortisoara, zaharul vanilat, zaharul tos si se amesteca totul cu o lingura de lemn. Se acopera cu o folie si se tine l ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Papanasi cu sos
Mod preparare: Se framanta un aluat din branza, oua, faina, arome si praful de copt (se mai adauga faina dupa nevoie, astfel incat compozitia sa fie consistenta, sa se poata modela).Se modeleaza bile care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatita cacao
Mod preparare: Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao, se freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Branzoaice
Mod preparare: Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intai o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar de faina.Las putin pana ce creste putin dupa care adaug toate ingredientele in oala mixerului si ...
Complexitate: Mica
Durata: 23 ore si 30 minut
Prajitura cu foi si crema de ness
Mod preparare: Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Rotite de tractor
Mod preparare: Se bat ouale cu zaharul spuma, se pune untura, praful de copt miroase si faina. Aluatul astfel obtinut se da prin masina de tocat printr-o forma de piscoturi se da o foma rotunda si se coc la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tort Diplomat
Mod preparare: Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. [nu va speriati daca gelatina isi va schimba starea]Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura Mirey
Mod preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul.Se adauga galbenusurile, faina, cacaoa, laptele, pesmetul, esente si praful de copt.O tava 20/30 se tapeteaza cu hartie de copt.Se pune compozitia si se da la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute