Retete culinare din categoria Dulciuri

Gogosi pripite (fara drojdie)
Mod preparare: Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea.Cand incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca repede cu lingura (aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta de mere
Mod preparare: Se pune prima data cuptorul la incalzit la 210 g. Batem cu telul toate ingredientele fara gem si mere. Ungem o tava cu ulei si tapetata cu faina, punem jumate din compozitie, taiem jumatate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun
Mod preparare: Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 24 ore
Prajitura studenteasca !
Mod preparare: Fierbi budinca cu laptele si zaharul. O iei de pe foc, adaugi pachetul de unt, apoi imparti compozitia in 3 parti egale : in prima parte pui biscuitii sfaramati, in partea a doua pui nuca de coco ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura delicioasa cu visine
Mod preparare: Am mixat ouale intregi, cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat uleiul si am continuat sa mixez,apoi am adaugat faina si praful de copt si am omogenizat bine compozitia.Am uns tava si am ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pasta de biscuiti
Mod preparare: Se bat albusurile spuma cu apa. Se toarna zaharul pudra cu zaharul vanilat.Se bat impreuna si se adauga galbenusurile. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga restul compozitiei.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Prajiturele napolitane
Mod preparare: Se tapeteaza o tava de chec cu hartie cerata (sau folie).Se lasa deoparte.Intr-un castron se bate untul cu zaharul pudra pana se obtine o crema usoara.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combin ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Clatite cu dulceata
Ingrediente: ou, faina, pahar, unt, dulceata,
Mod preparare: Se bat ouale adaugandu-se treptat faina.Se subtiaza incet incet cu lapte pana se ajunge la consistenta unei smantani subtiri.Dupa aceea se unge tigaia cu unt si cu un polonic.Se ia din aluat si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tarta cu zmeura
Mod preparare: Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Eclere
Mod preparare: Se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi se adauga faina mestecandu-se pana cand coca se dezlipeste de pe vas.Se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga oual ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora