Foto 1 - Orez cu lapte

Orez cu lapte

Gramaj ingrediente:

  • 1 cana de orez
  • 3 cani de lapte
  • 1 cana de apa
  • 50 gr. de unt
  • zahar (jumatate de cana)
  • 2 oua
  • esenta de vanilie (10 ml)
  • sare (10 gr.)

Mod de preparare:

  1. Intr-o oala sau un ceaun turnati paharul de apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugati orezul bine spalat in prealabil si lasati sa fiarba la foc mic.
  2. Dupa ce s-a absorbit apa si orezul a devenit putin cleios (nu uscat), turnati laptele si amestecati bine cu o lingura sau un tel. Lasati la foc mare pana incepe sa fiarba, dupa aceea, lasati focul mic si amestecati periodic.
  3. Dupa ce orezul s-a ingrosat, adaugam sarea, zaharul si esenta de vanilei, amestecand incontinuu.
  4. Adaugati untul si ouale bine batute cu o furculita. Amestecati pana se omogenizeaza. Orezul va deveni mai cremos si va prinde o culoare apetisanta.
  5. Mai lasati orezul la foc mic inca 5-10 minute pana prinde consistenta dorita de dvs. Aveti grija ca in momentul in care acesta se raceste, va deveni mai gros.
  6. Totul este gata de servit!








Pentru a putea comenta la reteta "Orez cu lapte" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Orez cu lapte". Adauga-l tu pe primul...