Foto 1 - Zacusca de dovleac pentru iarna

Zacusca de dovleac pentru iarna

Gramaj ingrediente:

  • 1 dovleac (3kg)
  • 1 kg mere/alte fructe
  • 1 ardei iute (optional)
  • 2 linguri seminte mustar
  • otet
  • sare
  • 3 linguri zahar brun

Mod de preparare:

  1. Se taie dovleacul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cuburi de 2 cm. 
  2. Merele se curata si se taie fin. 
  3. Se pune la fiert intr-o cratita de inox, impreuna cu ardeiul iute (daca se doreste mai picant), semintele de mustar, otetul si sarea dupa gust. 
  4. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se fierbe in continuare cca 30 minute.
  5. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei. 
  6. Se poate adauga apa/otet, daca este prea uscata compozitia. 
  7. Se adauga zaharul brun, amestecand in continuare, pana la dizolvarea acestuia. 
  8. Se fierbe inca 1 ora, pana cand compozitia se intareste. 
  9. Se umplu borcanele sterilizate. 
  10. Se poate consuma dupa 1 luna. 
  11. Se depoziteaza la rece.



Pentru a putea comenta la reteta "Zacusca de dovleac pentru iarna" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Zacusca de dovleac pentru iarna". Adauga-l tu pe primul...


Alte retete recomandate din categoria Conserve si muraturi