Salata de toamna cu ciuperci de padure - Conserve si muraturi

Foto 1 - Salata de toamna cu ciuperci de padure
Salata de toamna cu ciuperci de padure

Gramaj ingrediente:

  • 2 kg gogosari
  • un kg ardei kapia
  • un kg ardei gras
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg ciuperci de padure (ghebe)
  • 1/2 l otet
  • sare mare
  • piper
  • ienibahar
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • frunze de visin
  • 50 ml ulei
  • 100 g miere de albine sau zahar

Mod de preparare "Salata de toamna cu ciuperci de padure":

  1. Speli, cureti legumele. 
  2. Ceapa si ciupercile le tai juliene. 
  3. Ciupercile le fierbi 20 minute.
  4. Celelalte legume le tai fasii. 
  5. Faci un bait din: o parte otet, 4 parti apa. 
  6. La un litru de lichid adaugi o lingura de sare mare, 2 linguri miere sau zahar, condimente. 
  7. Cand baitzul colocoteste, treci legumele prin el pana isi schimba culoarea (cateva secunde).
  8. La final oparesti si ciupercile in bait. 
  9. Amesteci salata, adaugi mierea si uleiul ramas in baitzul in care au clocotit legumele. 
  10. Asezi salata in borcane, umplii cu baitzul clocotit. 
  11. Capsezi , sterilizezi 15-20 minute. 
  12. Lasi sa se raceasca treptat. 
  13. Pastrezi in beci sau la camara.


Pentru a putea comenta la reteta "Salata de toamna cu ciuperci de padure" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Salata de toamna cu ciuperci de padure". Adauga-l tu pe primul...


       
Intra in cont