Retete culinare din categoria Conserve si muraturi

Dulceata de caise
Ingrediente: caise, zeama de lamaie, zahar, apa, gel fix,
Mod preparare: Caisele se curata de coaja si se lasa 30 min. in apa, dupa care se limpezesc si se scurg. Se taie in jumatati, li se scot samburii si se pun apoi in siropul bine legat de apa si zahar.Se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Rosii si ardei pentru ciorbe
Mod preparare: Se spala rosiile bine, se decojesc, se taie felii. Tot felii se taie si ardeiul. Se pun in cratita in cuptor cu o lingura de sare. Se amesteca din cand in cand. Cand sunt cam pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 minute
Castraveti murati
Mod preparare: Se spala bine castravetii, cimbru, mararu, ardeiul piscator. Se curata si se taie de-a lungul hreanul.Se pune peste castraveti o mana de sare si se oparesc cu apa clocotita. Apa de pe ei se goleste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Gem de prune
Ingrediente: lamai, zahar, prune,
Mod preparare: Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 20 minute
Dulceata de dovlecei
Ingrediente: dovlecei, zahar, apa, lamaie, zahar vanilat,
Mod preparare: Dovleceii se curata de coaja, de seminte si se taie cubulete. Dupa care se pun la fiert in apa clocotita timp de 5 min.Se scurg de aceea apa si se pun din nou la fiert in apa clocotita acum timp ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Marmelada de morcovi
Ingrediente: morcov, zahar, lamaie,
Mod preparare: Morcovii rasi se pun la fiert cu apa cat sa-i acopere, impreuna cu doua lamai rase intregi. Cand sunt bine patrunsi, se amesteca cu zaharul si se fierb la foc domol 3-4 ore, amestecand mereu.&nbs ...
Complexitate: Medie
Durata: 4 ore si 40 minute
Varza dulce la murat
Ingrediente: varza alba, varza rosie, sare, apa, marar, cimbru,
Mod preparare: Am tocat varza alba si rosie si am frecat-o cu sare.Am pus pe fundul borcanului cimbru si marar uscat si am umplut borcanul cu varza. Am mai adaugat un pic de sare si apoi apa calda. Deasupr ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Fasole verde congelata
Ingrediente: pastai fideluta,
Mod preparare: Pastaile se curata, se spala, se lasa sa se scurga si se oparesc putin in apa fiarta.Se scot in strecuratoare si se lasa sa se raceasca foarte bine. Se pot fierbe cateva minutele si la aburi ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ardei piscatori bulgaresti
Mod preparare: Se fierbe apa cu sare si se arunca peste piscatori. Se lasa sa se raceasca apa ( se lasa de pe o zi pe alta ). A doua zi se va fierbe la un loc: 1 litru de otet cu 6 cani de apa (300 ml .), ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Pasta de gogosari picanta
Ingrediente: rosii, otet, zahar, ardei iute, ceape, gogosari,
Mod preparare: Gogosarii, ceapa si ardeiul iute se trec prin masina de tocat. Rosiile se fierb pana se evapora apa si se paseaza.   Gogosarii se amesteca cu sarea, zaharul, otetul si pasta de rosii ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora