Retete culinare din categoria Conserve si muraturi

Dulceata de struguri
Mod preparare: Se aleg boabe mari de struguri, dupa care se curata de pielita si de samburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga.Se pune zaharul la fiert, iar la primele clocote se pune o lingura de zeama de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Castraveciori murati
Mod preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Nectar de fructe
Mod preparare: PREPARAREA NECTARURILOR DIN FRUCTE SPALAREA FRUCTELORPractic spalarea se face pana cand prin compararea apei de la ultima spalare cu o apa potabila nu exista nici o diferenta de lipiditate. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciuperci inabusite
Ingrediente: ciuperci, ulei, ceape, sare, piper,
Mod preparare: Ciupercile se taie bucati,se sareaza, se pipereaza.Ceapa se toaca marunt si se inabusa impreuna cu ciupercile in ulei incins pana se inmoaie.Cat sunt fierbinti se pun in borcane bine capsate sau se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Dulceata din gogonele
Mod preparare: Punem intr-o oala (de 4-5L) apa pe jumatate, la fiert. Intre timp spalam si taiem gogonele in 2-4 functie de cat sant de mari si le indepartam semintele. Punem gogonelele intr-o strecuratoar ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Rosii umplute la borcan
Mod preparare: Se spala rosiile, li se taie in partea de sus un capac, apoi se scobesc. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea cea mica, se amesteca bine cu branza de vaci, telemeaua data pe razatoarea cea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Dulceata de caise
Ingrediente: caise, zahar, fructe,
Mod preparare: Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Arpagic si usturoi murat
Ingrediente: arpagic, otet, apa, zahar, conservant,
Mod preparare: Arpagicul sau usturoiul se curata, se aseaza in borcane.Se fierb apa,otetul,zaharul, conservantul sau aspirina timp de 3 minute.Se toarna peste arpagic sau usturoi, se capseaza borcanele, se invelesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Zacusca frantuzeasca
Mod preparare: Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor.Se fierbe o ora si jumatate (pana scade). Se pune la borcan si se leaga a doua zi.
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore si 20 minute
Bulion de zarzare
Ingrediente: zarzare, apa, sare,
Mod preparare: Zarzarele se apala se curata de codite si se pun la fiert la foc mic intr-o oala cu apa. Apa trebuie sa depaseasca zarzarele cu 3 degete. Se fierb bine si se dau prin sita sa treaca pulpa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute