Retete culinare din categoria Conserve si muraturi

Ciuperci murate
Ingrediente: ciuperci, sare, otet de vin, piper alb,
Mod preparare: Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20 gr sare / 1 kg ciuperci). Se spala apoi usor in apa cu putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pepene rosu in saramura
Mod preparare: Se spala pepenele si dc e mare se taie in 4 si apoi felii ( sa rezulte felii subturi din sferturi) de ce sunt pepenasi mici ii lasam intregi.Asezam feliile sau pepenasii in borcan.Printre straturi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Jeleu de soc
Mod preparare: Intr-un vas se pun florile de soc,iar sucul de mere se toarna peste ele.Se acopera vasul si se da la rece 24 ore.Se strecoara si se da in fiert cu zaharul, sucul de lamaie si plicul de gelfix.Se ia ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Bureti de fag
Mod preparare: Se spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape fiindca ca au nisip mult, nu se curata decat baza tulpinilor. Dupa ce ne-am asigurat ca sunt spalate foarte bine vom pune toate ingredientele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Marinata de peste
Mod preparare: Se aseaza astfel: 1 rand de morcovi+ ceapa taiata (eu pun si o jumatate de telina cubulete), un rand de peste (se tot repeta).Se pune intr-o oala sub presiune cam 50 de minute de cand incepe sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Dulceata de Rubarba si Capsuni
Ingrediente: rubarba, capsuni, zahar, vanilie,
Mod preparare: Se spala betele de rubarba, se taie in bucati de 1,5 cm lungime, se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se lasa deoparte.Se iau capsunile, se spala, se curata de codite, se taie in ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Peltea de gutui
Ingrediente: zeama de gutui, zahar,
Mod preparare: Se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si farapete. Se spala, se sterg cu o carpa de puful de deasupra, se taie inpatru si fiecare sfert inca in doua. Nu se curata de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Zacusca de fasole
Mod preparare: Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert, cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat.Se pun apoi in ulei incins la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Hrean in otet
Ingrediente: hrean, otet, sare,
Mod preparare: Hreanul se da pe razatoarea mare, se pune in borcan, se preseaza si se adauga peste el otet, in care s-a pus un praf de sare. Se foloseste la rasol, salata de sfecla rosie etc
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Conserva caras
Mod preparare: Se curata pestele de solzi se taie coada aripioarele si se taie bucati cum vreti mai mici mai marisoare.Se pune intr-un vas care se acopera cu otet pestele.Se da la rece timp de 12 ore, dupa 12 ore ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 minute