- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Conserve si muraturi
Retete culinare din categoria Conserve si muraturiMod preparare: Se coc gogosarii si vinetele. Gogosarii se pun intr-un vas si se sareaza, pentru a se putea curata mai bine. Vinetele coapte se curata de coaja si se pun la scurs. Apoi se dau prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
gogonele,
rosii,
radacina de hrean,
conopida,
piper,
foi de dafin,
sare mare,
sfecla rosie,
Mod preparare: Se pun in starturi un rand de gogonele, unul de celelalte legume si condimente pana se umple bidonul. Apoi se pune apa la fiert cu sare (cate o lingura de sare/pt fiecare litru de apa) si cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mod preparare: Se spala si se usuca bine borcanele.Compotul se poate prepara din piersicile cu tot cu coaja sau se pot decoji, asa cum am preferat si eu.Se scufunda piersicile in apa clocotita pentru cateva secunde ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mod preparare: Se aleg dovlecei foarte mici, daca se conserva intregi (aceeasi reteta este valabila si pentru dovlecei mari). Dovleceii se curata, se spala, se taie, se oparesc, se scurg si apoi se aseaza in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se spala fructele, se scurg, se scot simburii, la prune, la piersici, iar perele si merele se curata de coaja, li se scot simburii si miezul tare. Strugurii se trec prin sita. Se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
otet din vin,
ceapa rosie,
usturoi,
frunze de dafin,
boabe de piper,
coriandru boabe,
fire tarhon,
busuioc,
cimbru,
Mod preparare: Ceapa se curata,se taie bucati,iar usturoiul curatat se taie feliute.Se pun intr-o sticla la macerat otetul impreuna cu toate ingredientele.Sticla se pastreaza la intuneric timp de 2 saptamani,dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mod preparare: Gogosarii se spala, se indeparteaza cotoarele si se taie felii sau se lasa intregi dupa gustul fiecaruia.Se pun la fiert toate ingredientele mai sus mentionate. Cand apa incepe sa fiarba se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se spala foarte bine toate fructele, fara a le tine prea mult sub apa rece, se curata visinele de samburi si coacazele de codite, apoi se trec toate prin masina de tocat. Se pune 1 kg de zahar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se taie marunt (cubulete) zarzavatul.Se amesteca cu sarea si conservantul, apoi se pune in borcane. Inlocuieste cu succes zarzavatul proaspat pe timp de iarna.
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
|
Intra in cont
|