Retete culinare din categoria Conserve si muraturi

Ardei capia in otet
Mod preparare: Ardeii se curata de cotoare si seminte si se spala bine.Intr-o cratita 5 l se pun otetul, apa si toate ingredientele, in afara de hrean apoi se pune pe foc.Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Gogosari in mustar
Mod preparare: Ca si reteta de gogosari in bulion, si aceasta reteta o stiu tot de la "Georg".Se pun la fiert ingredientele toate(fara gogogsari).Cand fierb se adauga gogosarii taiati felii (in 6 sau in 8), si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ton in ulei
Ingrediente: ton, apa, sare, ulei de porumb,
Mod preparare: Se taie fileul de ton in doua bucati, se pune apa intr-o oala cu toata sarea tonul se adauga in apa rece si se pune pe foc la flacara medie pentru 10 minute.Apoi la flacara mica timp de 1 ora si 30 ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Masline verzi murate
Mod preparare: Maslinele verzi cu niste sare se zdrobesc putin, se pune putina sare, sa nu alunece.Dupa ce se zdrobesc, se spala bine si se pun apoi in apa. Se lasa in apa 2 zile (iese amareala putin) ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Dulceata de rosii
Mod preparare: Introduceti rosiile in apa clocotita, lasati-le sa stea cateva minute, raciti-le sub jetul de apa si curatati-le de pielita. Taiati-le in patru, indepartati semintele (prin presare) si tocati ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Muraturi
Mod preparare: Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Patrunjel pentru iarna
Ingrediente: patrunjel,
Mod preparare: Am taiat cu cutitul jumatate din recolta si am luat fir cu fir si i-am rupt frunzulitele. L-am pus apoi in chiuveta, l-am spalat bine, l-am lasat la scurs, apoi l-am pus pe mai multe prosoape sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Castraveti murati
Mod preparare: Se spala castravetii. Se curata hreanul.Se pun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. Se aseaza castravetii in borcan. Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean. Se toarn ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dulceata de salcam
Ingrediente: flori de salcam, apa, zahar, lamai,
Mod preparare: Se culeg florile de salcam si se lasa pana a doua zi, cand se spala si se scurg. Se fierbe apa cu zaharul, amestecand sa nu se prinda, pana cand are consistenta unui sirop. Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
CASTRAVETI BULGARESTI
Mod preparare: Se pune ceapa taiata solzisori,apoi castravetii spalati in prealabil, otet, boabele de piper si mustar, zahar, apa pana.Se acopera, se leaga borcanul si se infasoara in carpe si o carpa asezata in ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore