Retete culinare din categoria Conserve si muraturi

Zacusca de fasole
Mod preparare: Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna. Am dat in "zacuscareala" pentru ca ne place foarte mult si am aflat ca vine o iarna grea ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore si 30 m
Zacusca cu dovlecel
Ingrediente: gogosar, vinete, ceapa, dovlecel, bulion,
Mod preparare: Gogosarii si vinetele se coc.Se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Scrumbie de Dunare marinata
Mod preparare: Apa si otetul se fierb ,iar solutia obtinuta se va lasa la racit.Scrumbia se curata de putinii solzisori pe care ii are, de intestine,se inlatura marginea cozii si capul,se spala foarte bine, se zvant ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
PASTA DE GOGOSARI
Mod preparare: Gogosarii spalati se coc pe tava, se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare. Dupa ce se racesc se curata de coaja si cotore, seminte. Se dau prin masina de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Gogosari cu mustar
Mod preparare: Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe lungime, felii groase cam de 4 cm. Din mustar, ulei, otet si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Zacusca de dovleac pentru iarna
Mod preparare: Se taie dovleacul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cuburi de 2 cm. Merele se curata si se taie fin. Se pune la fiert intr-o cratita de inox, impreuna cu ardeiul iute (daca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Dulceata de catina
Mod preparare: Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun pe foc si cand totul incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar, zeama de lamaie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Frunza de vita de vie conservata
Mod preparare: Culegi frunza de vita, tanara,(sa nu fie prea tare). Intinzi frunzele pe hartie, acoperi si lasi pentru cateva ore (chiar pana a doua zi). Nu speli. Asezi cate 7-8 frunze una peste alta, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Zacusca de vinete si gogosari
Ingrediente: rosii, vinete, gogosari, cepe, ulei, zahar, sare,
Mod preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata pielita si se taie in sferturi. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Suc de afine fara zahar
Ingrediente: afine, apa,
Mod preparare: Se curata, se spala si se scurg afinele. Se pun intr-un vas smaltuit, curat, fara mirosuri si se adauga apa.Se fierb pana se sparg toate boabele.Se agita domnisoarele cu o lingura de lemn ca sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute