Retete culinare din categoria Conserve si muraturi

Dulceata de caise cu fructoza
Ingrediente: caise, fructoza,
Mod preparare: Se spala caisele. Se scot samburii si se pun in cratita. Se presara fructoza si se lasa pana a doua zi. Se fierb la foc mare 45 de minute de cand incepe clocotul. Se pun in borcane, in paturi. E ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 min
Mostarda de mandarine
Mod preparare: Mandarinele le spalam bine,le scoatem coditele si le intepam cu scobitori;le punem intr-o cratita la macerat cu zaharul si zeama de la o jumatate lamaie.A doua zi le punem la foc mic, amestecand si ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Ketchup
Mod preparare: Legumele se dau prin masina de tocat.Se aduga zaharul, otetul, bulionul, sarea si piperul.Se fierb o ora in cuptor.Se pun in borcane ermetic sigilate.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Visine pentru iarna
Ingrediente: visine, zahar, aspirine,
Mod preparare: Se pune un strat de visine, un strat de zahar pana se umple un castron. Se lasa 24 h la frigider. Se scurge intr-un pahar putina zeama. Se dizolva aici cele 10 aspirine si apoi se toarn ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Macrou marinat
Mod preparare: Se curata pestele, se spala bine, se taie bucati de aproximativ 5 cm.Se pudreaza cu sare si se aseaza intr-un castron mare. Se curata ceapa si morcovii, se taie felii subtiri si se asaza peste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ardei iute cu ceapa
Mod preparare: Se taie foarte marunt, cubulete, legumele. Se amesteca cu sarea, apoi se pune si otetul.Se pune in borcane mici. Folositi manusi ca pisca!
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci de vinete
Mod preparare: Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosari se coc si se curata, ceapa se caleste 10 minute. Se ia vasul de pe foc, se adauga usturoiul tocat, ardeii, gogosarii ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 ore
Ardei iuti murati
Ingrediente: ardei iuti, sare, zahar, otet, boabe piper, apa,
Mod preparare: Ardeii se spala si se aseaza in borcane.In fiecare borcan se pune o treime otet, 1 lingurita de zahar, sare in functie de capacitatea borcanului (daca borcanul este de 1 kg se pune o lingura de sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciuperci in otet
Mod preparare: Ciupercile proaspete se curata, se sorteaza dupa marime.Se spala in mai multe ape reci si se pun la scurs intr-o sita, intr-un vas emailat se pun apa, otetul si sarea. Se amesteca bine pana se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dulceata de caise verzi
Ingrediente: caise, zahar, apa, lamaie, zahar vanilat,
Mod preparare: Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui cutit in felii cat mai mari.Se tin feliile timp de 12 ore in apa rece, schimband apa de 4-5 ori. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 3 mi