Retete culinare din categoria Compoturi

Compot de visine
Ingrediente: visine, zahar, conservant, apa,
Mod preparare: Spalam visinele si le punem in borcane. La ficare borcan de 750 ml, punem 5 linguri rase de zahar si un varf de cutit de conservant. Completam cu apa. Punem borcanele la fiert intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Compot de visine fara conservant
Ingrediente: visine, zahar, apa,
Mod preparare: Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pama sus.Strangeti bine capacele si agitati borcanele ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pere in vin
Ingrediente: pere, vin rosu, zahar, scortisoara,
Mod preparare: Intr-un vas se pune vinul la fiert cu zaharul si batonul de scortisoara.Se adauga perele spalate bine (de preferinta pere mici).Cand acestea s-au inmuiat se scot.Continuam fierberea vinului pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Socata fara drojdie de bere
Mod preparare: Se pun intr-un borcan de 10 l. zaharul, lamaile taiate in spirale si stoarse, sarea de lamaie, dulceata (facultativ), florile de soc, boabele de orez si apa.Se amesteca bine pana se topeste zaharul. ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
COMPOT DE PRUNE
Ingrediente: prune, zahar,
Mod preparare: Pentru un borcan de 800 g este nevoie de 5-6 prune si 2-3 linguri de zahar functie de cat de dulci sunt prunele.Se spala prunele bine, se indeparteaza coditele si se aseaza in borcanele curate. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Compot de caise
Ingrediente: caise, zahar,
Mod preparare: Se spala.Se pun caisele in borcane de 700-800g.In fiecare borcan se pun cate 3 limguri de zahar.Se completeaza apoi cu apa.Se fierb la baine-marie 30-40'.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
COMPOT DE CAPSUNE
Ingrediente: capsuni, zahar,
Mod preparare: Capsunele se curate de codite, se spala si se pun in borcane.Se face un sirop din apa si cate 4 linguri de zahar la fiecare borcan, se da in clocot siropul si se toarna peste capsune, se inchid ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sirop de mere
Ingrediente: mere, apa, zahar,
Mod preparare: Se curata merele, se taie in felii subtiri si se pun intr-o cratita cu apa pe foc iute pana devin moi. Se strecoara printr-o panza deasa, se adauga 1 kg zahar si se fierbe siropul pana incepe sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Compot de prune
Ingrediente: prune, zahar, apa,
Mod preparare: Prunele se spala si se sparg in doua daca sunt prea mari. Dupa ce sunt spalate se baga la borcan si peste ele punem apa cu zahar. Le capsam si se fierb la baine marie pana isi schimba ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Magiun de prune
Ingrediente: prune, zahar, vanilie,
Mod preparare: Prunele se desfac in doua,fara sa se decojeasca ,se scot samburii si se pun la fiert cu o ceasca de apa.Se fierb bine pana incep sa scada.Cand este gata se adauga zahar si doua lingurite esenta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute