Retete culinare din categoria Budinci

Budinca de gris cu mere
Mod preparare: Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase (dar nu prea tare ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Budinca de visine cu vanilie
Ingrediente: visine, unt, zahar, oua, pesmet, vanilie, alune,
Mod preparare: Dupa ce li se scot samburii, visinele se pun cu putin zahar sa se scurga, timp de o ora. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile pe rand, zaharul, pesmetul, vanilia, migdalele sau alunele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca cu iaurt
Mod preparare: Fierbi macaroanele, le scurgi si le treci printrun jet de apa rece.Amesteci toate ingredientele de mai sus,pui si macaroanele si le mesteci bine pe toate, se unge o cratita cu margarina si se rastoarn ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca de gris cu zahar ars
Ingrediente: lapte, gris, zahar, oua, unt, coaja de lamaie,
Mod preparare: Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamaie, se adauga grisul in ploaie, amestecand tot timpul cu telul. Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se adauga untul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Budinca de taitei cu brinza de vaci
Mod preparare: Se prepara taiteii ca si pentru taitei cu lapte, cu deosebirea ca se taie fisii late de 1 cm. Se fierb in apa cu sare si se scurg. Branza de vaci, data prin sita, se amesteca cu galbenusul d ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Budinca  de orez
Mod preparare: Se spala, se pune la fiert orezul cu laptele.Ouale se bat ca pentu blat.Se caramlizeza zaharul intr-un vas(100g), se adauga orezul racit si amestecat cu ouale, coja de lamaie.Se da la cuptor 40 de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca de fructe
Mod preparare: Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari.Visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi.Caisele si piersicile, necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca de gris
Mod preparare: Ouale se spala si se separa albusurile de galbenusuri, laptele se fierbe, pesmetul se cerne. In timp ce fierbe laptele in clocot, se toarna sub forma de ploaie grisul, arnestecand continuu.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Muhalabieh
Mod preparare: Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste.Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb.Cand laptele incepe sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Budinca din branza de vaci
Mod preparare: Se amesteca branza cu zaharul, apoi se pune faina. Se bat ouale, ca pentru omleta, cu putina sare, si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o forma unsa cu unt.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute