Retete culinare din categoria Borsuri si Ciorbe

Bors cu ciolan crud
Mod preparare: Ciolanul se curata, se spala si se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se mai lasa 40 minute la foc mic cu capac.Separat caliti in ulei legumele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Ciorbita de praz cu iaurt
Mod preparare: Prazul se spala bine si se taie rondele.Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei, pana lasa o culoare portocalie.Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba de fasole uscata cu cartofi
Mod preparare: Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot, se schimba apa cu alta calda, pregatita dinainte. Se adauga ceapa taiata marunt si untdelemnul. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de pui moldoveneasca
Mod preparare: Se pune intr-o oala apa la fiert, se adauga carnea, se adauga zarzavatul care trebuie sa fie taiat mic, nu dati prin razatoare, adaugati vegeta, adaugati un bulion cat vreti nu prea mult 1 lingura e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba cu perisoare
Mod preparare: Carnea tocata se amesteca cu oua, jumatate din cantitatea de ceapa si patrunjel verde.Compozitia obtinuta se imparte in 4-6 peerisoare la portie; fiecare se rotunjeste si se asaza pe un platou ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Taiem prazul, rondele, ceapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5'. Apoi ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Ciorba de vara
Mod preparare: Spalam toate legumele le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert.Cand sunt fierte punem putin delikat si leusteanul taiat.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba taraneasca de vacuta
Mod preparare: Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute.Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute, apoi adaugam si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de linte
Mod preparare: Cartofii ii curatam de piele, ii spalam si taiem bucatele.Ardeiul il taiem pe jumate, ii scoatem semintele si cotorul si-l spalam.Usturoiul il curatam de pielita si trecem prin apa.Morcovul il ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciorba de crap
Mod preparare: Legumele taiate se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert , se adauga pasta de tomate si borsul. Dupa cca 5 min de fierbere se adauga bucatile de crap si se fierb impreuna.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora