Retete culinare din categoria Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de pasare
Mod preparare: Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Dupa ce a dat in clocot se aduna spuma si se fierbe in continuare la foc domol. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Bors de zarzavat
Mod preparare: Oasele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa asa pana sunt fierte. Se spumeaza.Se curata toate zarzavaturile si legumele.Intr-o oala se pun toate legumele si zarzavaturile taiate marunt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie
Mod preparare: Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cand sint aproape fierte, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Bors de urzici
Ingrediente: apa, bors, ceapa, orez, boia, unt, faina, sare, ou, urzici, verdeata,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugand apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciorbita din aripioare de pui
Mod preparare: Se curata aripioarele de pui, se spala si se aseaza intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga o lingurita de sare si se pun la foc. Cand incepe sa se ridice spuma se curata bine si se lasa s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de varza cu lapte batut
Mod preparare: Se rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga sare, putin ardei iute, verdeata tocata, varza taiata subtire. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Bors
Ingrediente: tarate de grau, malai, drojdie, lamai, paine,
Mod preparare: Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri.In el se pun taratele de grau si malaiul. Se adauga hustele (tarate si malai ramase de la alt lot de bors) pentru fermentatia ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de oua
Mod preparare: Punem intr-un vas un pic de ulei, dupa care adaugam faina si facem un rantas. Cand este gata, punem apa si usturoiul zdrobit, sare dupa gust si piper.Se lasa la fiert, dupa care adaugam smantana ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciorba de somon
Mod preparare: Se curata zarzavatul, se spala, se taie si se pune la innabusit cu uleiul si 2 linguri apa + orezul pt 3-4 minute.Se pune restul de apa si se lasa sa fiarba 30 minute, se incearca zarzavatul daca a ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Bors cu carne
Mod preparare: Se pune carnea la fiert. Se adauga sare. In timp ce fierbe, se ia spuma; cand nu mai iese spuma murdara, se adauga ceapa tocata marunt. Apoi se adauga morcovii taiati cubulete mici si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore