Retete culinare din categoria Borsuri si Ciorbe

Bors de peste
Ingrediente: verdeata, sare, crap, orez, ceapa, zarzavat, bors, apa,
Mod preparare: Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert zarzavatul, se adauga orezul si cand acesta este fiert se adauga bucatile de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de vacuta
Mod preparare: Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma, se adauga ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de carne de porc
Mod preparare: Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. Cand clocoteste, se inlatura spuma ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de burta
Ingrediente: burta, faina,
Mod preparare: Se spala burta foarte bine, se fierbe bine, se scoate, se taie cuburi micute. Se pune apa sa fiarba, se face rantasul din faina si se adauga cand apa este rece, se amesteca
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Bors de berbec
Mod preparare: Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cand zarzavatul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Bors de varza cu ciolan afumat
Mod preparare: Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata marunt, ceapa tocata si ea marunt si cu ciolanul afumat. Ciolanul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cand este gata, se adauga perisoarele, orezul fiert, sucul de rosii si, la urma, leusteanul tocat. Perisoarele se prepara din carnea tocata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ciorba de rosii cu taitei
Mod preparare: Se spala, se curata legumele, zarzavaturile. Se taie marunt rosiile, ceapa, ardeiul, cartofii. Se pun la fiert, se adauga o lingura de ulei. Cand legumele s-au fiert, se potriveste de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de berbec
Mod preparare: Se caleste ceapa taiata pestisori in cele doua linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga rosiile, curatate de pielite si taiate in doua, ardeii taiati felii, sare, piper si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba de burta
Mod preparare: Se fierbe burta cam pe jumatate, se scoate si se taie feliute subtiri apoi se fierbe mai departe. Eu schimb apa si pun si ceapa intreaga ca sa inmoaie un pic burta. Se pune si osul bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 45 minute