Retete culinare din categoria Borsuri si Ciorbe

Ciorba radauteana
Mod preparare: Morcovii se taie pe lungime in 2.Cartofii se taie in 2, la fel si cepele.Se pun la fiert, legumele curatate si taiate (ca in descrierea de mai sus) impreuna cu bucatile de piept de pui si foile de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba cu afumatura
Mod preparare: Spalam si portionam carnea de pus in ciorba. Eu am avut si coaste si ciolan afumat. Lasam carnea sa fiarba bine. Curatam zarzavatul, il tocam si dupa ce spumuim carnea, turnam tot ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciorba radauteana
Mod preparare: Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr. Separat se face un sos din smantana, iaurt, 4 galbenusuri si usturoiul pisat.Se scoate pieptul din oala in care a ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de salata verde
Mod preparare: Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa 1/2 ora; se strecoara, aruncandu-se zarzavatul. \Intre timp se freaca galbenusurile cu faina, smantana, sarea si otetul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba cu zeama de varza acra
Mod preparare: Cartofi se taie cubulete, orezul se spala bine, cepele se curata si se lasa intregi, morcovul si patrunjelul se rad si apoi se pun la fiert. Separat se fierbe si zeama de varza acra. Dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa de rosii pentru iarna
Mod preparare: Rosiile se spala si se lasa sa se scurga de apa, dupa care se trec prin separator.Se obtin aproximativ 7 litri de suc, ce se pune imediat la fiert.Ceapa se curata si se caleste usorin ulei, pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de stir
Mod preparare: Se spala si se toaca marunt stirul, ceapa si morcovul. Se adauaga toate ingredientele la fiert. Se drege ciorba cu ou.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba din boabe de fasole cu tarhon
Mod preparare: Se aleg, spala si se lasa cateva ore in apa rece boabele de fasole( se pot lasa si 24 ore).Se pun apoi la fiert, golindu-se apa in care au fiert de 3 ori. Se aduga legumele curatite, splate si taiate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Bors de urzici cu ardei gras
Ingrediente: urzici, apa, bors, ceapa, ardei gras, boia, orez, sare, ulei, faina,
Mod preparare: Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rantasul in care se pune ceapa tocata marunt, se presara cu boia si se sting cu zeama de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciorba de burta - Bucovina
Mod preparare: Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute