Retete culinare din categoria Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE VERDE
Mod preparare: Zarzavatul curatat, taiat marunt, se caleste in putin ulei apoi se pune la fiert in 2 l apa. Cand apa clocoteste, adaugam fasolea curatata, spalata, rupta in 2 sau 3 bucati, ardeiul taiat bucatel ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
CIORBA DE FASOLE VERDE
Mod preparare: Zarzavatul curatat, taiat marunt, se caleste in putin ulei apoi se pune la fiert in 2 l apa. Cand apa clocoteste, adaugam fasolea curatata, spalata, rupta in 2 sau 3 bucati, ardeiul taiat bucatel ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Bors de sfecla rosie
Mod preparare: Se toaca marunt zarzavaturile si se pun in tigaie pentru 3-4 min cu un pic de ulei. Sfecla rosie se da pe razatoarea mare si o mana de sfecla se opreste pentru culoare. Se pune in apa rece s ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba de berbec
Mod preparare: Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa care se aseaza impreuna cu apa intr-o oala, la foc potrivit. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Bors de cartofi
Mod preparare: Pun la fiert in aceasta ordine: ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoarea mare, albitura si telina tocate marunt, dupa ce au dat intr-un clocot acestea adaug cartofii taiati taraneste, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de afumatura
Mod preparare: Se spala ciolanul si se pune la fiert in 2-2,5 l apa rece. Se fierbe incet pana cand carnea se inmoaie. Apoi se scoate ciolanul, zeama se pastreaza. Carnea se lasa sa se raceasca, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de varza cu afumatura
Mod preparare: Se curata morcovul si se taie rondele. Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se lasa intreaga (dupa fierbere se arunca).Gogosarul si ardeiul se taie felii subtiri.Morcovul, carnatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Bors de sfecla cu costita afumata
Mod preparare: Cureti sfecla, o tai bucati si o pui la fiert in bors. Separat pui la fiert costita afumata taiata bucati. Cureti intre timp ceapa, morcovul, telina, patrunjelul si cartofii. Tai ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba banateana cu carne de iepure
Mod preparare: Bucatile de carne se fierb in 4 l de apa cu sare, indepartandu-se spuma. Cand carnea e pe jumatate fiarta, se adauga morcovii, telina, ceapa si se continua fierberea. Cand e aproape gata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba cu perisoare din peste
Mod preparare: Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin fain ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 m