Foto 1 - Rulouri cu spanac si branza feta

Rulouri cu spanac si branza feta

Gramaj ingrediente:

  • 1 pachet foi pentru placinta
  • 200 gr frunze de spanac
  • 250 gr branza feta
  • 1 ou mare
  • marar
  • patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare de mare
  • piper
  • 150 gr unt topit

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. 
  2. Se scoate intr-o strecuratoare, se apasa cu o lingura ca sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop. 
  3. Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare. 
  4. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. 
  5. Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul, verdeturile tocate, sare si piper. 
  6. Lucram cu cate doua foi odata, pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie, pentru a nu se usca. 
  7. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. 
  8. Taiem foile pe lung, in doua, punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat, lasam o margine de 2 cm pe ambele parti. 
  9. Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem, apoi pliam ambele capete si continuam sa rulam ca si cum facem o tigareta. 
  10. Repetati procesul cu celelalte foi.
  11. Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute, pana cand devin fragede si rumene.
  12. Sfat : Nu frecati, ca mine, branza cu spanacul, amestecati lejer cele doua ingrediente .
Optional: am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.



Reteta in imagini: "Rulouri cu spanac si branza feta"

Pentru a putea comenta la reteta "Rulouri cu spanac si branza feta" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Rulouri cu spanac si branza feta". Adauga-l tu pe primul...