Foto 1 - Rulada de branza

Rulada de branza

Gramaj ingrediente:

  • branza de vaci 1kg
  • pate de ficat 0400kg
  • oua 15 buc
  • unt 0,400kg
  • sare
  • lamaie,1 bucata
  • marar 1 legatura

Mod de preparare:

  1. Branza de vaci se trage prin o sita fina. 
  2. Se amesteca cu 0,200kg de unt lasat din timp la temperatura camerei, 2 galbenusuri si marar proapat tocat. 
  3. Se sareaza compozitia si se framanta bine.
  4. Pateul se trage prin sita, se amesteca cu 0,100kg de unt muiat si cu 2 galbenusuri.
  5. Celelalte oua se fierb si li se scot galbenusurile. 
  6. Galbenusurile se trag prin sita si se amesteca cu 0,100kg de unt.
  7. Pasta de branza bine framantata, se intinde pe o folie de plastic si se da putin la rece (10min) apoi se scoate si pune stratul din pasta de pate. 
  8. Se lasa ambele straturi la temperatura camerei.
  9. Din pasta de galbenus se modeleaza un baston de lungimea foliei si se da la rece. 
  10. Cand s-a intarit se monteaza in mijlocul foliei si se ruleaza folia cu tot cu umplutura in jurul lui. 
  11. Rulada se da la rece sa se intareasca. 
  12. Dupa racire se poate taia, atat cat este nevoie, restul trebuie tinut in frigider. 
  13. Este ideal.
  14. Pentru mese festive, dar poate fi si un mic dejun.
  15. Albusurile fierte se umplu cu diferite paste.



Pentru a putea comenta la reteta "Rulada de branza" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Rulada de branza". Adauga-l tu pe primul...