Foto 1 - Rosii umplute cu ciuperci si orez

Rosii umplute cu ciuperci si orez

Gramaj ingrediente:

  • 10-12 buc. rosii mijlocii
  • 1/2 kg. ciuperci albe
  • 50 gr. ceapa
  • 50 gr. orez
  • 200 ml smantana
  • ulei
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Se aleg rosii mijlocii, se spala, se taie cate un capacel, se scoate o parte din miez, se pune putina sare si se aseaza pe o sita sa se scurga. 
  2. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu putina apa in care s-a pus o lingurita de otet. 
  3. In grasimea fierbinte, se caleste ceapa, apoi se adauga ciupercile, sare si piper, se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand lichidul aproape s-a evaporat. 
  4. Se pune orezul spalat, 250 ml de apa, patrunjel verde, o lingurita cu "Vegeta" si se lasa sa fiarba in continuare alte 20 de minute. 
  5. Cu aceasta compozitie, se umplu rosiile si se decoreaza cu patrunjel verde. 
  6. Se pun rosiile intr-o cratita de tuci smaltuita, se aseaza printre ele miezul de rosii, 2-3 linguri de ulei, 100 ml de apa si putina sare. 
  7. Se da la cuptor cu foc potrivit, pentru 10 minute.



Pentru a putea comenta la reteta "Rosii umplute cu ciuperci si orez" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Rosii umplute cu ciuperci si orez". Adauga-l tu pe primul...


Alte retete recomandate din categoria Aperitive