Retete culinare din categoria Aperitive

Jumari cu vermut
Ingrediente: sare, vermut, unt, ton, ou, piper,
Mod preparare: Se sparg ouale intr-o farfurie si se bat cu furculita. Se pun pe foc foarte mic si se incorporeaza putin cate putin 50 gr. de unt. Cand ouale incep sa se prinda, se adauga pestele. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata cu somon si batog afumat
Mod preparare: Salata rupta marunt, se aaza pe un platou, peste care se asaza felii de rosii, felii de castravete, praz tocat marunt si feliile de ardei.In jurul salatei se aseaza felii de ou.Se orneaza cu bucati ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Creier in aspic
Mod preparare: Creierul de vitel sau de porc, curatat de cheaguri de singe, se fierbe (10 minute creierul de porc si 15 minute creierul de vitel) in apa clocotita cu putina sare si zeama de lamaie sau otet. Dup ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
BULETE DE CASCAVAL
Ingrediente: cascaval, faina, ou, praf de copt, ulei,
Mod preparare: Se da cascavalul prin razatoare mica se adauga oul batut, praful de copt si la urma faina. Se framanta bine si se fac bile pe care le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe toate partile. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciuperci marinate
Mod preparare: Se taie morcovul cubulete sau triunghiuri, se taie ceapa rondele, usturoiul se incresteaza 2 catei si ceilalti se taie in 4. Intr-un ceaun se pun ciupercile curatate si taiate in bucati potrivite ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de conopida cu pasta de susan - Maqdous zahra
Mod preparare: Conopida se spala bine si se desface in buchetele mai mici.Se caleste conopida pana ia o culoare aurie si se aseaza pe hartie absorbanta de bucatarie.Intr-un castron se pune pasta de susan cu sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Legume gratinate
Mod preparare: Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.Separat dovlecelul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Vinete umplute
Mod preparare: Urmarind o emisiune intr-una din zile am vazut aceasta reteta si mi-am spus ca trebuie neaparat sa o incerc.Recunosc ca mi-au iesit foarte bune aceste vinete.Am taiat vinetele in doua (pe lungime) si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Crema de branza de vaci
Ingrediente: branza de vaci, oua, ceapa, unt, sare,
Mod preparare: Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron.Se amesteca cu brinza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema.
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
MAMALIGA CU BRANZA LA CUPTOR
Mod preparare: Se face din apa, malai, sare o mamaliguta potrivt de moale.Se rastoarna intr-o tava care merge la cuptor.Se fac cu o lingura 4 cuiburi unde punem bucatelele de unt si cele 4 oua. Un praf de sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute