Retete culinare din categoria Aperitive

Placinta picanta cu cartofi
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 200grade.C.Se spala bine cartofii si se coc circa o ora, pana ce s-au patruns.Se curata de coaja si se pun intr-un castron mare.Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Limba cu sos Ragu
Mod preparare: Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasandu-le sa fiarba, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
MUSCHIULET DE PORC UMPLUT
Mod preparare: Muschiuletul se spala, se zvanta si se desface, se taie pe lung si se bate putin ca la snitele cat este bucata de mare.Se umple cu urmatoarea compozitie:Ceapa, verdeata se toaca ca pentru musaca si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Creier in aspic
Mod preparare: Se fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. Se toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a racit, se asaza creierul cu fata in jos, pe aspic. Se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cornulete cu sunca
Ingrediente: caimac, faina, sare, ou, sunca,
Mod preparare: Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se taie cu paharul forme rotunde. Se pune peste fiecare ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Somon in aluat foietaj
Mod preparare: Aluatul foietaj se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.Verdeata se toaca si se combina cu 2 oua si painea inmuiata in lapte si presata bine.Pe o planseta presarata cu faina, se intinde putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata din slanina afumata { ELI }
Ingrediente: slanina, oua, cepe, mustar,
Mod preparare: Slanina se macina prin masina de tocat carne, ouale se macina si ceapa. Se pune mustar, dupa gust, piper si se amesteca toate la un loc.Se pune in frigider sa se intareasca putin.Se pune pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Rulada Kazacioc
Mod preparare: Cremvustii fierti se curata de pielita si se taie marunt.Ceapa si gogosarul se taie fasii subtiri iar branza se faramiteaza. Ouale se bat bine si li se adauga putina sare si piper.Intr-un bol se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Clatite umplute cu spanac si branza
Mod preparare: Pentru clatite procedam astfel: Intr-un castron punem toate ingredientele si le omogenizam bine (cantitatile de lapte, apa minerala, faina se pun in functie de cate clatite se doreste sa iasa) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sufleu de branza de vaca si cascaval
Mod preparare: In apa clocotita cu unt, se pune faina toata odata si se amesteca repede, pentru a nu se face cocoloase. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, smantana, branza de vaca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute