Retete culinare din categoria Aperitive

Pasta de branza dulce cu marar si usturoi
Mod preparare: Se piseaza bine branza dulce. Se adauga branza sarata, castravetii rasi si usturoiul, tot ras. Se pune dupa gust sare, marar si patrunjel tocatPasta obtinuta se poate servi pe felii mici de ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Cosulete de parizer cu oua
Ingrediente: ou, parizer, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Intr-o tigaie mare se pune uleiul si cand este incins se aseaza feliile de parizer una langa alta. La caldura pielita se strange, iar feliile de parizer capata aspectul unui cosulet. In ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Platou prezidential
Mod preparare: Se spala legumele, se fierb ouale si se curata.Rosiile se taie in doua si se umplu cu salata de vinete. Castravetii se taie felii si se ung cu pasta de branza (eu am folosit un pos de le-am ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mamaliga de cartofi - reteta bucovineanca
Ingrediente: cartofi, faina de porumb,
Mod preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand sunt bine fierte se varsa 3/4 din apa. Se toarna faina peste cartofi si se piseaza si amesteca continuu pana fierbe si faina.  Sugestii pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Carnati afumati de casa
Mod preparare: Carnea tocata se incorporeaza cu usturoiul pisat si condimentele. Se framanta pana se desprinde de lighean si de maini, ca la cozonac.Umplem matele cu ajutorul masinii speciale, afumam la foc tim ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Jumari cu ficat
Ingrediente: ou, ficat de vitel, grasime, sare, piper,
Mod preparare: Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc potrivit pana se prind jumarile.
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR
Mod preparare: Cartofii se curata,se spala si se taie rondele.Intr-un vas de yena se toarna ulei de masline, se aseaza rondelele de cartofi si se introduce vasul la cuptor pentru cca 15 minute.Se scoate vasul si pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite picante cu spanac
Mod preparare: Pentru aluatul de clatite, amestecam ouale cu faina, apoi adaugam laptele. Condimentati cu sare si piper. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 min.Pentru umplutura, curatati o ceapa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulada de pui cu spanac
Mod preparare: Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute