Retete culinare din categoria Aperitive

Icre negre frantuzesti
Ingrediente: icre negre, avocado, lamaie,
Mod preparare: Se curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din mijloc. Se taie felii de-a lungul (circa 1 cm grosime).  ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
SALATA DE VARA CORA
Mod preparare: Salata verde se spala, se zvanta si se taie fasii subtiri, ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, castravetii se spala, se curata de coaja si se taie rondele. Patrunjelul, mararul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada fierbinte cu branza si busuioc
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 210gr.Se pun intr-un bol untul, cascavalul, pasta de rosii si busuiocul si se freaca bine, pana ce devin ca o pasta.Se taie baghetele felii groase de 1.5 cm (dar fara sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Chec aperitiv
Mod preparare: Se bat ouale crude cu telul.Se adauga, cascavalul ras, parizerul taiat cuburi,faina, smantana, ouala, piperul si sarea si se amesteca bine. Tava de chec se unge si tapeteaza cu faina dupa care ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ardei iuti umpluti cu ton
Mod preparare: Ardeii trebuiesc pusi la uscat la soare timp de doua zile.Curatati-i, frecandu-i cu un servet umed. Cu un cutit ascutit, inlaturati semintele si codita. Atentie, nu-i intepati.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ardei kapia la tava cu branza feta si busuioc
Mod preparare: Se spala ardeii sub jet de apa si se pun la copt pe gratarul cuptorului pana se inmoaie (la 180 gradeC).Intr-un castron mic se amesteca busuiocul tocat cu doua linguri ulei de masline, otet si putina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulada aperitiv si oameni de zapada
Mod preparare: Pentru rulada aperitiv:Se pune intr-un castron ouale,amidomul,maioneza, faina si un praf de sare. Se mixeaza 3-4 minute apoi se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Piure de conopida cu spanac si sos de tomate
Mod preparare: Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.Pentru sos, se amesteca intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Creveti  in vin rose si sos picant de usturoi
Mod preparare: Intr-o cratita (eu am folosit un vas de lut) se pune usturoiul la prajit in uleiul de masline, crevetii, vinul, se mai lasa putin.Adauga pasta de ardei sau ardeiul tocat, ardeiul iute tocat, piri, ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute