Retete culinare din categoria Aperitive

Chiftelute de peste
Mod preparare: Pestele se curata, se spala si se pune 15 minute la fiert in apa clocotita cu sare.Se lasa putin la racit, se curata pe cat posibil de oase si se da prin masina de tocat de 2 ori.Ceapa si usturoiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Cannelloni cu umplutura de dovlecei
Mod preparare: Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.Se calesc bine dovleceii in untdelemnul incins circa 5 minute, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulouri cu sunca si salata verde
Ingrediente: paine, sunca, maioneza, salata verde,
Mod preparare: Se preseaza painea pana devine subtire.Se unge mai intai cu maioneza, apoi se adauga feliile de sunca presata si terminam cu salata verde.Rulam fiecare felie de paine cu grija si o invelim in folie ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Vinete cu ardei si rosii
Ingrediente: ardei, vinete, rosii,
Mod preparare: Ardeii rosii sunt mai gustosi. Se pot intrebuinta si 2-3 gogosari. Se coc separat ardeii, vinetele si rosiile. Rosiile se coc la cuptor atat cat sa se moaie putin. Toate se curata ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Rosii portugheze cu orez
Ingrediente: rosii, sare, piper, otet, orez, maioneza, ardei copti,
Mod preparare: Se aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa o ora deoparte, sa se scurga. Se fierbe orezul in multa apa clocotita; ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Jildas
Mod preparare: Avem nevoie de cateva scobitori pt a pregati aceste aperitive.Scurgem ardeii, maslinele si ansoa de zeama .Usturoiul il curatam de coaja si il taiem marunt.Crevetii ii punem la prajit intr-o tigaie sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Provolone la cuptor
Mod preparare: Rosia se taie in felii si se aranjeaza pe fundul a 2 vase de lut. Se adauga cate o lingura de ulei de masline deasupra feliilor de rosii + oregano dupa gust.Provolone se taie astfel incat sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Tocana cu orez si legume
Mod preparare: Ceapa, ardeii si orezul se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga cca 600 ml de apa fiarta, boia, sare, piper si se continua fierberea. Cand orezul e aproape fiert, se adauga rosiile, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de bostanei
Ingrediente: bostanei, usturoi, lamaie, Knorr, ulei, oua,
Mod preparare: Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa fierbere se lasa bostaneii sa se scurga bine.Se mixeaza bostaneii cu usturoiul zdrobit si cu zeama de lamaie, cu Knorr Sala ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Oua cu branza in sos de rosii
Mod preparare: Ouale se pun la fiert 10 min. Usturoiul si ceapa se toaca si se calesc in foarte putin ulei. Se toarna rosiile din doza, sare, piper, boia si oregano. Ouale fierte tare se decojesc si s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute